Бисквитки

събота, 11 декември 2010 г.

Врачанка настръхна при сметка за телефон 750 лева

Врачанка получила от Мтел фактура на стойност 750 лева, за проведени разговори по мобилния си телефон. До сега тя е плащала не повече от 25 лева на месец.  Уплашена от тлъстата сметка, тя дори не посмяла да каже на съпруга си. Отишла в центъра на мобилния оператор и оспорила фактурата. От там и казали, че няма грешка и сумата е реална.  Жената се прибрала вкъщи много притеснена. Но вечерта и се обадил мъж от аналогов телефон и и казал, че сметката на апарата и е 19 лева.

Елхите тръгнаха от 6 лева нагоре


6,50 струват най-малките продавани на булевард "Никола Войводов" във Враца. Средната големина се харчи за 8 лева, а не чак толкоз големите за 12. Близки до тези са цените и на изкуствените борчета, а малките истински в саксии са около 10 лева.

Маскиран краде две ракии


На 5 декември в магазин на ул.”Екз.Йосиф” е влязъл мъж  с шапка и качулка на главата , който  взел 2 бутилки с ракия.  При опит продавачката да го зъдържи, мъжа   й нанесъл  удар и избягал от магазина. След оперативно издирвателните действия установено, че извършител на престъплението е криминално проявеното и осъждано за кражби и грабежи лице с инициали Л.Д. на 42 години от село Търнак.

Двама ранени при катастрофа с опасност за живота



На 11 декември към 01.30ч. в гр. Враца,  бул. „ Втори юни” в  района на бензиностанция ОMV, катастрофира в бетонна стена укрепваща земен насип, лек автомобил „ Хонда Сивик” управляван от И.В.на 18 години от Враца. Тежко ранени са: Ц.Г. на17години от Враца, който е  с  тежко комоцио и оток на мозъка,  настанен в ОАИЛ на МБАЛ „Хр. Ботев”  във Враца, с опасност за живота, Д.А.на 16 години от Враца, получил тежко комоцио и оток на мозъка, фрактура на ляво бедро, фрактури на челюстта и лицеви кости, в състояние на кома, настанен в ОАИЛ на МБАЛ „Хр. Ботев” гр. Враца, с опасност за живота.  Причини са управление с несъобразена скорост. Пробата за алкохол е отрицателна.

Община Враца получи грамота

Община Враца получи на национално ниво висока оценка за работата си в сферата на социалната политика в образованието на територията на общината и социалното партньорство със Синдиката на българските учители. На проведената снощи официална церемония на Синдиката на българските учители  в парк –хотел „Москва” заместник кметът д-р Михаил Шарков получи грамота. Тя беше връчена от името на Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители в лицето на Янка Такева.  Престижното признание е за най-добър заместник кмет на община. Отличието бе връчено за постигнати високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2010 година и личен принос  в развитието и усъвършенстването на социалното партньорство. Награда за най-добър социален партньор –Директор получи и Даниела Велкова –Директор на СОУ”Св.Климент Охридски”-Враца. Синдиката на българските учители връчва тези награди традиционно всяка година в различни категории за постижения в социалното партньорство със синдиката. На церемонията присъстваха Сергей Игнатов-Министър на образованието,младежта и науката; Мартин Ромер генерален секретар на Комисията към Интернационала по образование ; Йорданка Фандъкова-Кмет на София и синдикалисти от цялата страна.

Запалиха светлините на Коледната елха и в Криводол





Празничните светлини на коледната елха, разположена на площада в центъра на град Криводол, бяха запалени точно в 17.30 часа, вчера 10 декември.
Събитието бе придружено от детско коледно - новогодишно шоу „Край елхата” с участието на децата от ЦДГ „Калина Малина” с. Ракево, ОДЗ „Славейче” – Криводол и децата от Творческа Вапцарова работилница при читалището.
На празника пристигна и белобрадия старец Дядо Коледа, за да зарадва децата и да им обещае много подаръци.      
Поздрав към малки и големи отправи и кметът инж. Николай Иванов.
Празничното шоу завърши с пищна заря.
Следващата проява от Коледно – новогодишната програмата е читателска конференция в библиотеката на читалището на 14 декември от 13.30 ч. на тема: „Маслина Грънчарова - Костурската Райна Княгиня - 135 години от рождението й”. На 23 декември от 18.00 ч. в салона на читалището – празничен концерт „Коледа е”. На 29 декември от 17.30 ч. на площада пред сградата на общината - концерт с участието на самодейни колективи при Читалище „Н. Й. Вапцаров 1924” – Криводол и фолк - звездата Соня Немска.

петък, 10 декември 2010 г.

Планови прекъсвания на тока за периода 13-17 декември


За периода 1317.12.2010 г. ЧЕЗ Разпределение България уведомява своите клиенти за предстоящи прекъсвания на електрозахранването и/или възможни смущения, поради: изнасяне (рециклиране) на eл. табла на граница на собственост; ремонт на съоръжения по мрежи СрН и НН; присъединяване на нови абонати; оперативни превключвания; реконструкции на електропроводи /подмяна на проводници, изправяне на нови стълбове/; кастрене; профилактика на трафопостове. 

Врачанска област
Община Мездра
За периода 13-17.12.2010 г. /10.00-16.15 ч./ - гр. Мездра - ул. „Странджа”, ул. „Витоша”, ОДЗ № 3, ул. „Вапцаров”, ул. „Стефан Стамболов”.
За периода 13-17.12.2010 г. /10.00-16.15 ч./ – с. Горна Кремена - МНН от ТП 3.

Община Мизия
На 14.12.2010 г. /09.00-09.15 ч./ - гр. Мизия.

Община Козлодуй
На 14.12.2010 г. /09.00-09.15 ч./ - с. Гложене, с. Хърлец.
На 14.12.2010 г. /09.15-09.30ч./  - гр. Козлодуй, на територия АЕЦ - обекти на „Заводски строежи”, АЕСП „Автотранспорт”, „ЕСМ”, Помпена ст-я АЕЦ, „В и К” Хърлец, ДИК Администрация, Бетонов възел „Хидрострой”, КК8, ДДФ „Дуним”, к-с „Рай Косаня”, „В и К” I-ви подем.
На 14.12.2010 г. /10.00-11.00 ч./ - гр. Козлодуй, на територия на АЕЦ – ТП „КМСК”, ТП „"Склад. стоп. АЕЦ", ТП „Автотранспорт АЕЦ”, ТП „Енергомонтаж”, КТП „АЕСП – администрация”, КТП 1 и 2 „Заводски строежи”.

Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозахранването.

За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия  0700 10 010, на цената на един градски разговор, от всяка точка на Западна България или на сайт: www.cez-rp.bg.

Елхата във Враца свети

 „Нека частица от небесната светлина огрее всеки един от нас в светлите дни по Коледа” - пожела на врачани в словото си кметът д-р Костадин Шахов. Над 10 000 лампички са подредени по елхата, а подаръците елхата са изработени от възпитаниците на 17-те детски заведения на територията на общината, за което всяка детска градина получи по един светещ снежен човек за добро настроение в коледните празници. Празничния спектакъл на децата от детските градини изпълни Градската концертна зала. Организиран беше и Благотворителен коледен базар за картички и сурвачки.
За предстоящите празници, Община Враца се погрижи да създаде настроение. Коледно светещо пано „Весели празници” с дължина 8м. и височина 3.70 м. е поставено на стената на старото кино, а трите светещи елхи се намират пред читалище „Развитие”, на площадката в началото на бул. „Никола Войводов”и на пл. Македония, където е Коледния базар. Коледните завеси също са поставено по централните улици.


Козлодуй бе домакин на кърмаческа среща


В града днес се състоя  неформална кърмаческа среща, организирана със съдействието на Ла Лече Лига на тема: „Често задавани въпроси“. Бяха засегнати темите: Как да се подготвим за кърменето? Как да започнем кърменето? Кои са най-често срещаните проблеми и как да се справим с тях? Подкрепата – важна за успеха; Основи за захранването; Отбиване – как и кога?
Срещите и лекциите са безплатни и са отворени за всеки, който се интересува от темата – бременни мами, бъдещи татковци, настоящи майки и бащи (и дори баби и дядовци). За повече информация телефон за контакт: 0889 394408 Мария.