Бисквитки

събота, 5 ноември 2011 г.

Избран е нов ученически общински съвет

В Младежкия дом – Враца се проведе Отчетно-изборното събрание на Ученически общински съвет – Враца.

Съставът на УОбС се формира от представители на всички училища – председател и заместник-председател на ученическия съвет от всяко учебно заведение.

На събранието беше отчетена дейността на Ученическия съвет за изминалата 2010/2011 учебна година и бе избран нов। Председател за настоящата година е Георги Костов от СОУ „Никола Войводов” и заместник председател Тина Петрова - ЕГ „Йоан Екзарх”.

Театърът представя

В сряда – 9 ноември от 9.30 часа малките ни приятели в ЦДГ „Слънце” ще гледат „Приключение на горската полянка.

В сряда от 19.30 часа на голяма сцена гостува комедията „Бившата жена на моя живот” от Жозиан Баласко, режисьор Велко Кънев. Творбата е копродукция на театрална къща „Viva arte” и Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска”. Билетите за постановката, в която играят Асен Блатечки, Милена Маркова, Невена Бозукова и Стефан Иванов, вече свършиха.

В четвъртък, 10 ноември трупата на ДКТ – Враца гостува в Цариброд, Сърбия с изключително успешната си продукция „Изгубени в звездите” от Семьон Злотников. Наскоро спектакълът се завърна от „Йоаким Интерфест” в Крагуевац, Сърбия.

В петък – 11 ноември представяме „Приключение на горската полянка” в ЦДГ „Вълшебница” от 10.30 часа.

В събота – 12 ноември от 10.30 часа в куклена зала малките ни приятели ще гледат „Червената шапчица” от Братя Грим.

17 млн.лв. разкрити приходи през деветмесечието в офис Враца

Приключилите ревизии през деветмесечието на 2011 година в офис на НАП Враца са 168, относителният дял на ревизионните актове с разкрити приходи е 95,8%. Актовете със задължения над 10 хил.лв. са 111 и представляват 66,1% от общия брой. С 12.6 на сто се е увеличил делът на ненулевите актове спрямо м.г. и с 33.3 % са нараснали тези с разкрития над 10 хил.лв.

Установените укрити данъчно-осигурителни задължения са в размер на 16.8 млн.лв., в т.ч. 13.9 млн.лв. – ДДС. Отказаният данъчен кредит е 1.6 млн.лв. Разкрити са и 1,9 млн.лв. – корпоративен данък и близо 500 хил.лв. невнесени задължения по здравно и социално осигуряване.

Най-голям е размера на измамите в строителния бранш – 6,4 млн.лв., при търговците на зърнени култури допълнително установените задължения са 3.6 млн.лв., а задължените лица от търговията на дребно са укрили близо 2 млн.лв.

Среден размер на допълнително установените задължения на един ревизионен акт – 100 хил.лв., средно на един инспектор - 840 хил.лв.

Спрямо същия период на м.г. отчитаме ръст от 37.6 % на разкритите приходи.

Болниците ще разполагат с над 6,6 млн.лв. за лечение на пациенти до края на годината

До края на годината болниците от врачанска област ще разполагат с 6 673 794 лв. за лечение на пациенти по клинични пътеки. Това стана ясно на провелата се в четвъртък /03.11.2011 г./ в здравната каса среща с ръководството на РЗОК и управителите на 12-те лечебници от региона. На нея директорът на здравната каса Светозар Симеонов връчи на управителите на болниците допълнителни споразумения към договорите им, с които се регламентира разпределението на бюджетите им до края на 2011 г.

На свое заседание през октомври Надзорния съвет на НЗОК взе решение да отблокира 180 млн. лв. от резерва на здравната каса, които ще се използват за здравноосигурителни плащания до края на 2011 г. От отблокираните средства 160 млн.лв. са предвидени за плащания на болниците, а останалите 20 млн. лв. за заплащане на лекарства за домашно лечение, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели. Към момента данните за разхода на НЗОК показват, че предвидените в бюджета средства за болнична помощ, заедно с тези, освободени от оперативния резерв, ще бъдат напълно достатъчни в годишен план за разплащане с договорните партньори.

Ръководството на здравната каса във Враца поиска от управителите на болниците в срок до 8-ми ноември да представят мотивирани прогнозни стойности за отпускане на допълнителни средства за дейност през месец ноември за онези лечебни заведения, които ще имат недостиг на средства.

За първа година НЗОК определя прогнозните бюджети на болничните лечебни заведения според нови правила, които са отворени, гъвкави и динамични. Това им осигурява достатъчен ресурс през съответното тримесечие и възможност да планират своята работа.

Кликни ме и гласувай за българката на Мис Свят 2011

Остават само 10 часа!

Новият кмет на Криводол ще положи клетва на 8 ноември

Областният управител на Област Враца свиква първото заседание на новоизбрания Общински съвет на Община Криводол на 8 ноември 2011 г. от 10.30 часа. Тържествената сесия ще се проведе в Заседателната зала на Общинска администрация – Криводол.

Заседанието ще протече при следния дневен ред:

1. Откриване на заседанието и обявяване на състава на новоизбрания общински съвет, избраните за кмет на община и кметове на кметства.

2. Полагане на клетва от общинските съветници.

3. Полагане на клетва от кмета на Община Криводол и кметовете на кметства от Община Криводол.

4. Избор на председател на Общинския съвет.

5. Организационни въпроси.

Покана

Уважаеми госпожи и господа,

Имам удоволствието да Ви поканя на официалното честване на 134-та годишнина от Освобождението на град Враца от турско робство, което ще се проведе на 9 ноември 2011година.

Програмата за отбелязване на 9 ноември включва :

· Тържествено честване и поднасяне на венци и цветя пред паметника ”Вестителя на свободата” от 11,00 часа;

· Празничен концерт с участието на Симфониета Враца и представителен хор “Орфей” при ч-ще “Развитие”от 18,30 часа в Градска концертна зала.

· Експониране на камерна изложба “134 години свободна Враца” Регионален исторически музей – Враца – 9,00ч.

Вашето присъствие в официалното честване на 134-та годишнина от Освобождението на Враца от турско робство ще бъде чест за мен!

. С уважение,

Ани Василева

Вр. И. Д. Кмет на Община Враца

Свиква се заседание на Общинския съвет във Враца

На основание чл. 32, ал.1 от Закона за администрацията, в връзка с чл. 23 ал.1 от Закона на местното самоуправление и местната администрация, Областният управител на Област Враца със Заповед № 430 / 03.11.2011 г. свиква заседание на Общински съвет на Община Враца на 15.11 .2011 г. от 15.00 ч. , което ще се проведе в сградата на общинска администрация, концертна зала, ул. „Стефанаки Савов” №6 в гр .Враца при следния дневен ред :

1. Откриване на заседанието и обявяване на състава на новоизбрания общински съвет, избраните за кмет и кметове на кметства.

2. Полагане на клетва от общинските съветници

3. Полагане на клетва от кмета на община Враца и кметовете на кметства от община Враца

4. Избор на председател на Общински съвет – Враца

5. Организационни въпроси

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Пускат предварително билети за мача с ЦСКА

Утре и в събота /4 и 5 ноември/ от 9.00 до 16.00 часа ще бъдат отворени касите пред стадионХристо Ботевза предварителна продажба на билети за мачаБотев“-ВрацаЦСКА в неделя от 14.30. Според неофициалната информация се очакват над 500 човека от София и за да не става струпване пред стадиона в деня на мача ръководството на врачанския клуб е предприело тази стъпка с отварянето на касите. . Билетите са по 2 лв।- за пенсионери и ученици и по 4 лв. за всички останали.

Враца и Мездра още 10 дни без кмет

Областната администрация спусна графика за клетви на кметове и съветници. Веднага става ясно, че първи ще седнат в креслата си кметовете на ГЕРБ. Още на 7 октомври в Борован, на 9 в Оряхово и на 10 в Бяла Слатина и Козлодуй. А в Мездра и Враца, където победителите са с подкрепата на БСП – чак на 15.

Е, за да не е толкова очебийно предпочитанието за предни дати са включени и кметовете на Мизия и Криводол.

Това отлагане на Враца и Мездра може да означава, че областната е преценила, че в тези общини няма за решаване спешни проблеми . И че е сигурно, че до 15 ноември няма да завали сняг. Или пък е малко времето да се скрие това онова във врачанското кметство.