Бисквитки

петък, 3 август 2012 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА


На 02.08.12г.в 17.00ч.в УП”Криводол” е получено съобщение от жител на  с.Лесура които е заявил ,че за времето от 07.07.12г. до 02.08.12г. Н.Л.чрез отключване с подбран или подправен ключ на катинар на метална врата е проникнало в гаража му на горепосочения адрес от където е извършило кражба на 4 ел.двигатели не установени марки,1 дрелка ,1 железен казан с вместимост 100л. с намиращо се в него 30кг.брашно и 1 монофазен удължител с дължина 20м.
Щета по данни на собственика за около 400лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
 На 02.08.12г. в 09.00ч. в РУП-Враца е получено съобщение от жител на гр.Враца който е заявил , че за времето от 21.30ч. на 01.08.2012 г. до 08.00ч. на 02.08.2012г.,НЛ след като е влязло през не заключена входна врата на селскостопанска постройка в двор на вилен имот,находящ се в гр.Враца Врачански лозя е извършило кражба на 3 ярета , с тегло по 30 кг. всяко.
Щетата по данни на тъжителя възлиза на сумата около 400лв.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП .
 На 02.08.12г. в 11.00ч. в УП-Дъбника е получено съобщение от жител на гр.Враца който е заявил,че за времето от 19.00ч. на 01.08.2012г. до 11.00ч. на 02.08.2012г., НЛ след като е проникнало в гараж , намиращ се в двора на вилен имот , находящ се във Врачански лозя е извършило кражба на 3 машини за шкурене, 2 пастировачки , 1 голям ъглошлайф , 1 голяма дрелка , 1.малко гедоре , 1 голямо гедоре , 1 синя кутия с комплект еврейски звезди,не установена марка , 1 пистолет на въздух – секач , и 1 хидравличен крик с прилежащи към него части .
            Щетата по данни на тъжителя е за сумата от 2700 лв.
            По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
           На 02.08.2012г. в 12.21ч. в РУП-Враца е получено съобщение от главен инспектор към ГД”НП”, сектор „ООМЛС” който е заявил, че на същата дата около 12.10ч. в Затвора-Враца при извършване на обиск на лишения от свобода С. С. от с.Долно Белотинци, под стелка на лява обувка на същия са намерени три хартиени сгъвки със светлосиво прахообразно вещество.Местопроизшествието е посетено от служители на РУП-Враца и  при направения полеви наркотест веществото реагира на хероин. По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
 На 02.08.12г. в 23.50ч.гр.Враца екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка л.а.Рено 19 управляван от П. Х.. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест, уреда е отчел положителна проба 1.78 промила. Съставен му е АКТ по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. П.Х. не е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.
            В  РУП-Враца е образувано ДП.
За времето от 30.07.12 до 01.08.12 в.Буковец НИ след взломяване прозорец на баня е проникнал в необитаем дом собственост на С. В.,живущ гр.Враца откъдето е извършил кражба на 1 моторен трион на стойност около 100 лева
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
От проведените ОИМ се установи ,че извършител на кражбата е К. В. от с.Голямо Пещене.
Моторният трион е намерен и иззет.
На 02.08.2012г. около 07.30ч. в гр.Враца товарен портал на м-н „Кауфлан” катастрофират като се блъскат специален автомобил „МАН” управляван от Д. П. жив. гр.Шумен водач категория „СЕ” стаж-22год. и л.а.”Ауди”А4 управляван от П. П. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-22год.
Убити и ранени –няма.
Щети по двете МПС-300лв.
Причини:При разминаване водача Д.П.  навлиза в лентата за насрещно движение в следствие на което реализира ПТП с материални щети.

Стартира нов проект в Община Враца

Днес от 11,00часа в  Заседателната зала на Общината, Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов  подписа договор за изработване на Интегриран план за градско възстановяване
и развитие на град Враца.
Изпълнението на проекта е възложено за изпълнение на "Обединение Мист
Евроконсулт", представлявано от г-н Стоян Стоянов.
С подписването на този договор се определят приоритетните градски
зони за въздействие, интегрирания план дефинира приоритети за развитие на
Враца през следващите седем години. Този договор е задължително условие за
финансирането на проекти за градско развитие чрез фондовете на ЕС през
периода 2014-2020г.
Целта на проекта е постигане на устойчиво развитие на Враца чрез
изработване на нов по съдържание и процедура план - Интегриран план за
градско възстановяване и развитие с времеви хоризонт 2014-2020 г.
Той ще допринесе за интегриране на редица проекти и програми за
обновяването на градската среда, чрез които да се постигне подобряване на
стандарта на живот, облика на града, икономическата му жизненост,
екологичната устойчивост и социалната активност в съответствие със
съвременните изисквания за развитие на европейските градове.
Интегрираният план ще се разработва на няколко етапа. Най-напред ще
се направи анализ на съществуващото положение на целия град. Ще се
идентифицират силните и слабите страни на града и ще се изгради визия за
развитие на Враца до 2020г., в посока на трайното подобрение на
икономическия, физическия, социален и екологичен статус на градските зони и
на града като цяло. След това ще се определят трите зони за въздействие.
Тези зони ще бъдат с преобладаващ социален характер, с потенциал за
икономическо развитие и с висока обществена значимост. В следващите етапи ще
се разработи методика за управление реализацията на плана, ще се изготвят
подробни устройствени планове и подробни задания за възлагане на
инвестиционно проектиране. Целият процес на изработване и одобряване на
Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Враца ще
протече при широко обществено участие, с редица форуми на живо и по
интернет.
Планът, който ще предопредели приоритетите на бъдещото развитие на
Враца, ще бъде съобразен с Общия устройствен план на града, с всички
програмни документи с местно и национално значение, както и с изискванията
на ЕС за новия програмен период 2014-2020.

четвъртък, 2 август 2012 г.

Веслец - празник на селото


Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов поздрави жителите на с.
Веслец по повод празника на селото - 2 ри август. В своя поздравителен адрес
инж. Иванов отправи своите благопожелания към хората от населеното място :
Най--сърдечно Ви поздравявам с празника на село Веслец - 2
август, денят, който носи радост, настроение и надежди!
Моите поздрави са отправени и към всички граждани на Веслец, които
със своята всеотдайност обновяват своето село и милеят за неговото бъдеще!
2 август е и денят на Свети Илия, повелителят на небесната влага, на
гръмотевиците и светкавиците. Нека небесната щедрост ви дари с плодородие и
богата трапеза, да пълни домовете ви с благата на вашата земя!
Честит празник, много радост, щастие и здраве във всеки дом, късмет
и добри бъднини на село Веслец!" - завършва поздравителния адрес на кмета
инж. Николай Иванов.


Даниела Хитова,
гл. експерт "Връзки с обществеността"
Община Враца

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 27.07.12г. в 08.00ч. в УП”Дъбника” е постъпило съобщение от жителка на гр.Враца, която е заявила, че за времето от 21.07.12г. до 27.07.12г. Н.Л. чрез взломяване на входна врата е проникнало в домът и находящ се в с. Мало Пещене,  откъдето е извършило кражба на 1 бормашина марка, 1 ъглошлайф, 1медна пръскачка, 1 меден капак от казан за ракия и 60 м. ел. проводник.По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
            От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършители на кражбата са криминално проявените за кражби В. М., от с.Тлачане и К. В., от с.Тлачене. Лицата са задържани в РУП-Враца  за срок от 24ч.
В РУП Враца е заведена преписка по описа на РУП, че за времето от 10.07.12г. до 15.07.12г. НИ е извършил кражба на сумата от 1690 лв. от пункт на „Еврофутбол” находящ се в гр. Враца.
От проведените ОИМ се установи, че в случая се касае за престъпление по чл. 201 от НК /длъжностно присвояване/, извършено от  букмейкъра в пункта, криминално не проявеният Ю. И., от гр. Враца.
 а 01.08.12г. около 11.30ч. в гр.Враца пеши патрул на РУП-Враца извършват проверка на л.а. „Фиат” Панда управляван от О. Р., от гр.Враца, криминално проявен и осъждан за хулиганство  и присвояване. При извършената полицейска проверка в Р. е открита преносима радиостанция, която е проверена от служители на сектор „КИС” при ОД на МВР-Враца при което е установено, че същата може да приема и предава на полицейска честота.Радиостанцията е предадена с протокол за доброволно предаване.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
В РУП-Враца е образувана преписка по жалба на жителка от гр.Враца, за обсебване на собствения и лек автомобил „Опел” Вектра, извършено през м. февруари 2012г.  От проведените ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално не проявеният В. П., от гр.Враца. Автомобила е продаден от П. за сумата от 1000лв. на лице от ромски произход, който заедно с автомобила в настоящият момент се намира в Гърция.Работата по случая продължава.
От проведените ОИМ по ЗМ по описа на РУП гр.Козлодуй относно това, че на 06.07.2012г. Н.И. от не заключена селскостопанска постройка находяща се в с.Рогозен, е извършил кражба на 7 кокошки, се установи, че извършител на деянието е Б. К., живущ в с.Рогозен, криминално не проявен, не осъждан.
На 01.08.12г. около 18,40 ч. в РУП Козлодуй е получен сигнал, че в селскостопански блок, находящ се в землището на с. Бутан, НИ е извършил кражба на царевица. Извършен е оглед на място при който е установено, че в землището на с.Бутан, е извършена кражба на около 200 кг. царевица. При извършения оглед са намерени и иззети 19 броя чували с царевица с общо тегло около 200кг.
От проведените ОИМ се установи, че извършители на кражбата са криминално проявените Р. А., жив. с.Бутан, Г. Б., жив. с.Бутан и А. Р., жив. с.Бутан. Р  А. е приведен в РУП Козлодуй за изясняване на случая, останалите се укриват от органите на МВР.
По случая в РУП Козлодуй е започнато досъдебно производство.
На 01.08.12г. около 11.55 ч. в гр.Враца, при извършване на маневра движение назад, катастрофира л.а.”Ауди” 80 управляван от Я. К., от с.Дивотино, водач кат. „В”, стаж-25г., като блъска паркирания л.а.”Ф-н” Пасат.
            Убити и ранени няма.Щети: 40 лв.Причини:неправилна маневра движение назад.
            Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателен резултат.
 На 01.08.12г. около 17.20 ч. в гр.Враца, катастрофират като се блъскат л.а.”Форд” Транзит управляван от Л. Б., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-4г., и л.а.”Киа” Кларус, собств. и управляван от Д. В., от гр.Враца, водач кат. „С”, стаж-27г.
          Убити и ранени няма.Щети: 400 лв. Причини:неправилна маневра и отнемане на предимство от Б.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати.
 На 01.08.12 г. около 11.15 часа в гр. Мездра катастрофира лек автомобил „Пежо” 206 собственост и управляван от А. И., от  гр. Враца, като блъска лек автомобил „Опел” Астра управляван от С. Х.,  от гр.Мездра.
Убити и ранени няма.Щети 400 лева. Няма употреба на алкохол.
Причини:Неспазване на дистанция от страна на  И.
 B 17.35 часа в ОДЧ на РУП-Мездра е получен сигнал, че на кръгово кръстовище в гр.Мездра е станало ПТП, където л.а.”Фолксваген”  Пасат се блъска в пътен знак след което водача напуска мястото на ПТП. От извършената незабавна проверка в 17.45 часа е установен водача Х. Д., жив. гр. Мездра, водач кат”С”. Същия отказва да бъде изпробван за алкохол с тех.средство „ Алкотест Дрегер” 7410.
         Убити и ранени  няма. Щети:50 лева.
         Причини:Неправилна маневра при движение на заден ход.
         На водача са съставени 2 бр.АУАН по ЗДвП и КЗ.Издаден талон за мед. изследване
и протокол за ПТП.

сряда, 1 август 2012 г.

Bъзникнал пожар

На 01.08.2012г. в 03.34ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено за горящ лек автомобил в двор на къща, находяща се в гр.Враца .При извършеният оглед на местопроизшествие е установено, че в двора на къщата е напълно изгорял лек автомобил Фолксваген Голф-3 и е обгоряла задната част на паркираният пред него лек автомобил Рено Меган Сценик . И двата автомобила са собственост на жител на гр.Враца Към момента на извършеният оглед причината за възникналия пожар не е установена. Работата по случая продължава.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП .
На 28.07.2012г. в УП-Дъбника е постъпило съобщение от В.Г. от с.Мало Пещене , който заявява , че в ноща с/у 28.07.2012г. НЛ е проникнало докато е спал в дом му в с.Мало Пещене от където е извършило кражба на 1 бр. цветен телевизор и микровълнова печка.
По случая е заведена преписка .
От проведените ОИМ се установи , че извършители на кражбата са М.Ц. и Р. Н. От с.Баница . Вещите са намерени и иззети.
На 20.07.2012г. в РУП-Враца е подадена жалба от жител на гр. Враца затова, че за времето от 08.07.2012г. до 18.07.2012г. НЛ е проникнало в наследствената му къща, находяща се в с.Върбица и е извършило кражба на чугунена мивка, винкел, водопроводна тръба , ВИК-части-колена, кранове, метална порта и пластмасов бидон.
По случая в РУП-Враца е образувано ЗМ .
От проведените ИМ се установи, че извършител на деянието е И.В. от с.Върбица, .Вещите са предадени в пункт за изкупуване на цветни и черни метали ” в с.Габаре.
На 31.07.2012г. в 08.45ч. е получено съобщение от жителка на гр. Враца , която е заявила , че на същата дата за времето от 07.00ч. до 08.30ч. НИ през не заключена входна врата на жилището е проникнало във него и е извършило кражба на телевизор .
От извършените ОИМ по горещи следи е установено лицето Б. И. от гр. Враца .Веща обект на кражба е намерена и е върната на собственика.
От проведените ОИМ по преписка от описа на РУП-Б.Слатина ,за извършена незаконна сеч и кражба на около 2 кубически м. дърва „Чинар” от района на здравната служба в с.Бъркачево за времето от 13.07.12 г. до 20.07.12 г. се установи ,че извършител е Н. И. от с.Бъркачево .
На 31.07.12 г. в 11.00 ч. в РУП-Б.Слатина е постъпила жалба от жителка на гр.Б.Слатина която заяви ,че на 30.07.12 г. около 10.00 ч. в гр.Б.Слатина в кафе аперитив „Малкия Брюксел” НИ и е извършил кражба на мобилен телефон „Самсунг-Галакси”
Започнато е до съдебно производство .
От проведените ОИМ се установи ,че извършител на кражбата е П. Щ. от с.Търнак .
На 31.07.12 г. в 17.10 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение ,че в района на бившия „Винпром” в промишлената зона на гр.Б.Слатина ,неизвестни лица извършват кражба.
На място са задържани лицата К. М. ,И. О. и В. Г. всички от гр.Б.Слатина .
От извършеният оглед се установи ,че лицата са проникнали в нефункциониращо производствено хале и са увредили като са натрошили . бронзови отточници от нефункциониращи вани за спиртни напитки.
Започнато е ДП
На 31.07.12г. в УП-Борован е постъпила жалба от жител на гр. Плевен, че за времето от месец май 2012г. до 31.07.12г. , НИ след взломяване на решетка на входна врата е извършил кражба от наследствиният му дом в с.Малорад на одеяла , завивки , метални профили и ламарини.
От проведените БОИМ се установи че извършител на кражбата е П. И. от с.Малорад
Образувано е ДП .
На 31. 07. 2012г 13. 00часа в РУ Полиция - гр. Мездра е получено съобщение от , служител „ ЧЕЗ Разпределение България”- , че в къща находяща се в с. Крапец, е осъществено неправомерно присъединяване към ел. преносната мрежа. . Къщата е собственост и обитавана от Д. И. от с. Крапец
Заведено ДП.
На 31.07.2012 г. в 22,16 ч. в с.Бутан, автопатрул на РУП-Козлодуй , спират за проверка мотопед „Симсон” , управляван от С. Ц. от с. Бутан . При извършената проверка за употреба на алкохол , уреда е отчел 2,59 промила.
По случая в РУП-Козлодуй е започнато ДП .

КЕРВАНЪТ НА АВТОМОДЕЛИСТИТЕ СЕ МЕСТИ ВЪВ ВРАЧАНСКИЯ БАЛКАН


В предстоящите почивни дни във врачанския балкан срещу хижа „Леденика” Българската федерация по автомоделни спортове и Спортно техническия моделен клуб във Враца ще проведът Първия кръг от Държавния шампионата по автомоделизъм за радио модели с висока проходимост в класовете „Бъги”.
Повече от 30 пилоти от 10 клуба от цялата страна ще мерят сили в класовете „Бъги 1:8”, „Бъги 1:5”, „Монстери” и „Тръги”. За първи път ще се проведът състезания и в класовете „ Електро Бъги 1:8” и „Електро Бъги 1:10”.
За врачанския отбор ще карат Дамян Петров и Георги Тодоров, а състезателите от АЕЦ Козлодуй са в състав Марио Вутов, Александър Томов и Румен Драганов.
В събота са квалификациите от 13.00 дo 19.00 ч., а в неделя са финалите от
10.00 ч. до 13.00 ч.
Организаторите са осигурили купи, плакети и грамоти за победителите.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е


Уважаеми потребители,
поради отстраняване на възникналa авария днес 01.08.2012г. водоснабдяването ще бъде спряно oт 10:00 часа до 13 : 00ч. в района между ул. „Васил Кънчов“, ул. „Мито Орозов“ , ул. „Христо Ботев“ и квартал 72.
За информация:
Диспечери - 0889316774 и безплатен телефон на потребителя (избира се само от мрежата на БТК)- 080019229




01.08.2012г                                                                 УПРАВИТЕЛ: /п/
гр. Враца                                                                       Ангел Престойски

вторник, 31 юли 2012 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:


На 30.07.2012г. в 11.50ч. в РУП-Враца е получено съобщение от Ц. Т. жив. гр.Враца, който е заявил , че за времето от 24.07.2012г. до 11.30ч. на 30.07.12г. НИ , използвайки подбран или подправен ключ е проникнал в апартамент, собственост на дядо му Ц. Ц. жив. с.Камено поле, откъдето е извършил кражба на готварска печка с неустановена марка , пружини за диван , мивка от алпака и ВиК смесители.
 Нанесената щета е в процес на изясняване.
 По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
B ОДЧ на РУП-Б.Слатина е получено съобщение от Н. Й. ,че на 29/30.07.12г. в землището на с.Търнак , Н.И след изкопаване на 7 бр. дупки е извършил кражба на 62 метра телефонен кабел на стойност около 1500 лв.
Започнато е досъдебно производство по описа на РУП-Б.Слатина.
B 15.57 в ОДЧ на РУП-Б.Слатина е получено съобщение от Н. К. от  гр.Б.Слатина , че за времето от 12.30ч. до 13.30ч. НИ след разкъсване на комарник е проникнал в домът  й от където е извършил кражба на сумата от 100лв.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
B РУП-Б.Слатина е получено съобщение от П. П. от гр.Б.Слатина, който съобщава,че НИ  29/30.07.2012 год. в гр.Бяла Слатина, обл.Враца , противозаконно е унищожил стъкло на стая в база на тенис-кортове-Бяла Слатина на стойност около 100 лв.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.
B УП-Хайредин е получено съобщение от М. С. жив. с.Хайредин, обл.Враца, касиер в читалище „Просвета” с.Рогозен, че за времето от 17,10 ч. на 27.07.2012 г. до 08,00 ч. на 30.07.2012 г. неизвестно лице след като последователно е взломило три врати е проникнало в помещение на касиер в читалището и след като е огънал врата на метален шкаф е извършил кражба на сумата от 722,00 лв., различен номинал.
Щети в процес на изясняване.
По случая в РУП-Козлодуй е започнато ДП.
B ОДЧ на РУП-Козлодуй е получено съобщение от Ц. П. жив. с.Бутан и е съобщил, че за времето от 17,30 ч. на 29.07.2012 г. до 07,45 ч. на 30.07.2012 г. неизвестно лице след като е взломил последователно метална и дървена врати, е проникнал в котелно помещение към училището, от където е извършил кражба на телоподаващо устройство „Elnhell” с газова бутилка към него, електрожен „Elnhell”, ъглошлайф голям „Elnhell”, малък ъглошлайф „Black and decker”, удължители по 25 метра всеки, перфоратор „Skil” и винтоверт неустановена марка.
Щети в процес на изясняване.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
На 28.07.2012г. в УП-Дъбника е постъпило съобщение от В. Д. от с.Рабиша  , обл.Видин , който заявява , че в ноща с/у 28.07.2012г. докато е спал, НЛ е проникнало в домът му находящ се в с.Мало Пещене от където е извършило кражба на  цветен телевизор с неустановена марка и микровълнова печка.
Нанесената щета е за сумата от 300лв.
По случая е заведена преписка по описа на РУП-Враца.
От проведените ОИМ се установи , че извършители на кражбата са М. М. жив. в с.Борован, И. И. жив. в с.Борован  и Р. И. жив. в с.Баница.
Вещите са намерени и иззети.Лицата са разпитани и освободени.
В РУП-Козлодуй е образувано ДП за това, че на 16/17.06.2012 г. неизвестно лице е извършило кражба на авто радиокасетофон от паркиран в центъра в с.Рогозен л.а. „Опел Вектра” собственост на К. П. жив. гр.Бяла Слатина.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на престъплението е Ц. Б. жив. с.Рогозен. Веща обект на престъпление е намерена и иззета с протокол за доброволно предаване и се намира на съхранение в РУП-Козлодуй.
 На 30.07.2012г. около 10.00 часа при извършена полицейска проверка в частен дом, находящ се в с.Селановци, общ.Оряхово, ползван от В. А. с постоянен и настоящ адрес гр.Оряхово, се намериха и иззеха растения зелена листна маса, която при направения полеви нарко-тест реагира на канабис.
По случая е образувано ДП по описа на РУП-Оряхово за извършено престъпление. 
Уведомен дежурен прокурор.
На 30.07.12г. в 20.36ч  по   път  гр.Роман  -  с.Струпец  авто-патрул на РУП-Роман спират за проверка  л. а. WV Поло   собственост на Б. Б.  от с. Струпец а управляван от Н.  А. жив. в с.Струпец. 
От извършената проверка за употреба на алкохол с Дрегер 7410 се установи, че Н.  А.  управлява МПС след употреба на алкохол-2,08 промила. На водача е съставен АУАН по ЗДвП.   Издаден му е талон за медицинско изследване, като същият не е дал кръв за лаб.изследване.
В РУП Роман е образувано БП.

ПРЕДСТОИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА «ИНТЕГРИРАН ПЛАН ЗА ГРАДСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ГР. ВРАЦА»


На 03.08.2012 г., петък, от 11.00 часа, в Заседателната зала на Община Враца, кмета инж. Николай Иванов ще подпише договор за изработване на «Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Враца» с избрания, след проведена обществена поръчка, изпълнител – Обединение Мист Евроконсулт, което се състои от фирмите „Мист Проект” ООД и „Евроконсулт-Сел” ООД. Решението за възлагане на обособена позиция 1 от поръчка "Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Враца" е от 28.06.2012 г. Възложител е община Враца. Той ще се реализира чрез договор BG161PO001/1.4-07/2010/032 “, с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Поради липса на кандидати по обособена позиция 2 "Изготвяне на екологични оценки и оценки на съвместимост на ИПГВР и ПУП", същата бе прекратена и предстои повторното й обявяване.
С подписването на договора започна същинското изработване на интегрирания план за градско възстановяване и развитие. В резултат на неговото изпълнение  ще имаме изработена визия за развитие на града през следващия планов период и определени конкретни градски територии за комплексна интервенция – зони за въздействие. Приложната част на Интегрирания  план за градско възстановяване и развитие ще включва и лист от инвестиционни проекти за кандидатстване по структурните и Кохизионния фондове в периода 2014-2020 год. През следващия програмен период задължително условие за финансиране на проекти за устойчиво градско развитие по линия на фондове на Европейския съюз ще бъде тяхното съответствие с Интегриран план за градско възстановяване и развитие. Според Европейската комисия, този план е необходимо условие както за по-ефективно усвояване на структурните фондове на Европейския съюз и изпълнение на Лайпцигската харта за устойчиви градове, така и за привличане на инвестиции за ускоряване на растежа и подобряване на планирането и развитието на градската среда.

понеделник, 30 юли 2012 г.

Засилени мерки за сигурност


Във връзка с въвеждането на засилени мерки за сигурност и повишаване на контрола на достъпа на външни лица към АЕЦ “Козлодуй” ръководството на атомната електроцентрала информира следното:
  1. Временно се преустановяват посещенията за разглеждане на обекти в АЕЦ “Козлодуй”.
  2. Считано от 1 август 2012 г., за подаване на документи от юридически лица и граждани, касаещи дейности, свързани с АЕЦ “Козлодуй”, се открива временно деловодство в сградата на Дом на енергетика, гр. Козлодуй.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Ha 29.07.12г. в 02.20ч.  в ОДЧ на РУП-Б.Слатина  е получено съобщение от РУПБС- Б.Слатина за възникнал пожар в с.Враняк на същата дата около 01.00ч. в дом собственост на С. М. Г.  от с.с  вследствие на който са изгорели около 80 кв.м покривна конструкция на селскостопанска постройка и намиращите се в нея 400 бали сено собственост на П. П. С. от с.с.,които същият е бил оставил на съхранение в домът на С. М. Г. 
От извършеният допълнителен оглед на 29.07.12 се установи ,че се касае за умишлен палеж.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.


На 29.07.2012 г. около 07.45 ч. в гр.Б.Слатина, автопатрул на РУП-Б.Слатина спират за проверка лек автомобил „ Мицубиши „ управляван от В. Ц. Б.   от с.Габаре.
           От извършената проверка  се установи, че регистрационният номер , отговаря  на товарен а-л „Фиат Дукато”,  собственост на П. В. П. от гр.Б.Слатина.
            Уведомен е дежурен прокурор.
Започнато е досъдебно производство по описа на РУП-Б.Слатина.

На 29.07.12г. в 17.35ч.гр.Враца екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка л.а.Тойота-Корола,управляван от В. О. П. . жив.гр.София. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест, уреда е отчел положителна проба 2.24 промила. Съставен му е акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. В. О. П.   е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.

На 29.07.12г. в 19.20ч.гр.Враца екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка л.а.Тойота-Корола,управляван от В. Ж. В. жив. гр.София. При извършената проверка за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест, уреда е отчел положителна проба 2.59 промила. Съставен му е акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. В. Ж. В.   е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.
В  РУП-Враца е образувано ДП.

Стартира задължително електронно отчитане на стоматолозите

 От 1 август 2012 г. стартира задължителното електронно отчитане на денталните лекари в Интегрираната информационна система на НЗОК. Извършените от стоматолозите дентални  дейности през месец юли трябва да се отчитат пред РЗОК-Враца задължително на електронен носител, а отчетите трябва да бъдат подписани и с електронен подпис. Промяната е заложена в Националния рамков договор /НРД/ за денталните дейности за 2012 г.
С въвеждането на електронният отчет отчитането на хартиен носител „отпада”.
         Още в края на миналата година на изпълнителите на дентална помощ беше дадена възможността да отчитат дейността си тестово на публикуваният на интернет страницата на НЗОК формат. Заплащането се извършваше на базата на представяните в РЗОК хартиени документи, съгласно действащия НРД за дентални дейности. 
Въвеждането на електронния подпис има за цел да опрости процедурата по отчитане на медицинските документи като отпада необходимостта от представяне на амбулаторни листове от извършените прегледи. В същото време се запазва възможността за отстраняването на технически грешки в медицинските документи на място в РЗОК от съответните длъжностни лица, които ще проверяват валидността на подписа при приемане на документите.
Електронният отчет ще улесни работата на стоматолозите и ще гарантира извършването на по-качествени и ефективни проверки от страна на здравната каса върху работата на изпълнителите на дентална помощ.