Бисквитки

петък, 28 декември 2012 г.

Крими хроника


На 27.12.2012г., в РУП-Враца е получено съобщение от таксиметров шофьор от гр. Враца, който е заявил, че около 04:20 часа, клиент го заплашил  с метален чук и метален бокс, след което отнел от него  55 лева. След  бързи ОИМ и ПСД е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното / кражба / лице Д.Д./16г./ от гр. Враца.  
В 12:30ч. в УП-Криводол е получено съобщение  за незаконна сеч на дърва за огрев между селата Власатица и Бели Извор. На мястото е задържан 64-годишен жител  с.Бели Извор, който транспортирал  дърва за огрев.
В РУП-Б.Слатина е получено съобщение, че от необитаема къща  в село Малорад е извършена кражба на дървени талпи от таван с площ около 10кв.м. ,дървена носеща греда -6м.,  4 дървета от двора. След ОИМ   е установено, че извършител е Н.Д./19г./ от същото село.

  Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” ИЗПЪЛНИ ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ ПЛАН ЗА 2012 ГОДИНА



На 27 декември 2012 година, “АЕЦ Козлодуй” ЕАД изпълни производствения си план в размер на 15 554 840 мегаватчаса електроенергия, при спазване на всички изисквания за безопасна експлоатация. Очаква се до края на годината пети и шести блок да произведат общо около 15 785 000 мегаватчаса електроенергия, което ще бъде с 1.5% над планираното.
Днес двата хилядамегаватови енергоблока на атомната електроцентрала работят със 100% натоварване на мощността.

четвъртък, 27 декември 2012 г.


Народният представител д-р Янко Здравков бе гост на общоселско тържество в чест на най-добрия човек за 2012 година в Горно Пещене. Избраникът тази година е 70-годишният стругар Йото Йотов. По традиция, награждаването се състоя в пенсионерския клуб. Грамотата бе връчена от депутата д-р Здравков, който подари на призьора още бутилка първокласно уиски и цитрусови плодове за общата трапеза. Към подаръците си народният представител добави и обещание, че в кратки срокове ще бъде ремонтирана покривната конструкция на пенсионерския клуб, която капе при дъжд и снеготопене.
          Конкурсът се организира за трети пореден път и е по идея на кмета Кирил Попов.В общинските селища излъчват почетни граждани, а селата нямат това право, според законодателството. Така положихме началото на тази прекрасна традиция. Целта ни е създаване на добри отношения между хората, по-високо самосъзнание, самокотрол, добро поведение и взаимопомощ- коментира то
          Първата носителка на почетното звание е Милка Цолова, прославила селото на фолклорния фестивал в Копривщица. През 2011-та призът бе за Петър Костов. За тайния вот на обществения съвет, състоящ се от 21 изявени жители на Горно Пещене, тази година се бориха общо седем човека.

Галина ГАНОВА

сряда, 26 декември 2012 г.

Крими хроника


За времето от 22.00ч. на 26.12.2012г., до 02.00ч. на 27.12.2012г. на територията на гр.Враца и гр.Криводол е проведена комплексна полицейска операция цел: активна превенция, обезпечаване на обществения ред, противодействие на престъпността и неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места. Проверени са 13  заведения и  42 лица. Констатирани са 6 нарушения.
На 26.12.12г., в 01:50ч в РУП Мездра е получено съобщение от кмет на село Боденец, който  е съобщил за счупени стъкла на четири леки автомобила, паркирани на различни улици в селото, и извършени кражби от автомобилите.  Установено  е, че от четирите автомобила е откраднато: мобилен телефон,  емайлирана тенджера, акумулаторна батерия,  тонколони, ъглошлайф, куфар с комплект инструменти, пожарогасител. Образувани  са дознания.
На 26.12.2012г.,в 14:30 часа, от тел.112 е получено съобщение катастрофа в с.Зверино. Лек автомобил „Хонда”, управляван от С.П./21г./ от с.Зверино, изгубил контрол над автомобила и се блъснал  метален стълб, след което изоставил автомобила и напуснал мястото на катастрофата.  Водачът е открит  в 15.15 часа.

 Регионален говорител на МВР:
/Красимир Василев/