Бисквитки

петък, 10 май 2013 г.

Врачанска фирма ще ремонтира улиците


Общинска комисия с председател зам.-кмета инж. Николай Йорданов определи победителя в обществената поръчка за ремонта на уличната мрежа във Враца и пътната мрежа в общината. Най-ниски и за двете позиции се оказаха офертите на врачанската фирма „Пътремонт” ООД. Общо шест бяха участниците, които предложиха оферти – „Гарант – 90 – Цонев и сие”, „Мегаинвест – холд”, „Трейс груп холд”, „Пътремонт”, „Пътища северозапад 2012” и „Виагруп”.Даниела Хитова,
 гл. експерт „Връзки с обществеността”
                                                                 

Започва проверка на потенциално опасни водни обекти в област Враца


          В периода от 14.05.2013 г. до 18.05.2013 г., съгласно Заповед на Областния управител на област Враца ще се извърши ежегодната пролетна проверка на потенциално опасните водни обекти на територията на област Враца.
           В комисията извършваща огледите са включени служители от Областна администрация – Враца, Предприятие „Язовири и каскади“ към „НЕК“ - ЕАД при МИЕТ, „Напоителни системи“ ЕАД, клон Мизия, ОУ „ПБЗН“ – Враца, Басейнова дирекция за управление на водите “Дунавски район” с център Плевен,  Общинските администрации на чиято територия е проверявания воден обект.
Ще бъдат обходени 23 потенциално опасни обекта в общините Борован, Бяла Слатина, Враца, Криводол, Мездра, Роман и Хайредин, както и дигите по поречието на р. Дунав, р. Скът и р. Огоста, хвостохранилищата при с. Елисейна, община Мездра и с. Лютаджик, община Враца.
            Съгласно приложения към Заповедта график на 14.05. и 15.05.2013 г. ще се извършват огледи на:
ХТС / хидротехническите съоръжения / на “Напоителни системи” ЕАД, клон Мизия
- Дунавски диги
- Диги по река Скът
- Диги по река Огоста
- яз.”Аспарухов вал”
- яз. „Дъбника”
- яз.”Върбешница”

Язовирите в Община Борован:
- яз. ”Гарвански геран”
- яз. ”Езерска падина“

Язовирите в Община Хайредин:
- яз. „Рогозен“ 2
- яз. „Бързина“

На 16.05. и 17.05.2013 г.: Язовирите в Община Враца:
- яз. ”Чирен” 3
- яз. ”Девене”
- яз. ”Три кладенци”
- яз. ”Мраморчица”
- яз. ”Лиляче“
- яз. ”Кираджията”
- яз. ”Под Кръста”
- яз. ”Сухият скът”
- яз. „Косталево“
- яз. „Станьов дол“

Язовирите в Община Криводол:
- яз. ”Султански дол”
- яз. ”Градешница”
На 18.05.2013 г.:

Язовирите в Община Мездра:
- яз. „Боденец“
- яз. „Долна Кремена“

Язовир в Община Бяла Слатина:
- яз. „Драшан”

Язовир в Община Роман
- яз. „Стояновци“

Защо непременно да гласувате за нас?


Защото искаме повече държавни субсидии!
Защото повечето в листата не могат да работят нищо!
Защото имаме опит в разцеплението на БСП!
И дори червенитве нама да гласуват за нас...
Молим, смилете се!

ПП ГЕРБ внася в Софийската градска прокуратура сигнал


относно обявяването на поръчката и избора на фирма-изпълнител за подмяната на българските документи за самоличност. Целта на сигналa е прокуратурата да установи и да информира българските граждани дали бившият премиер Сергей Станишев си е купил срещу 116 милиона евро поста „председател на ПЕС“ с пари на българските данъкоплатци. В изпратения до прокуратурата сигнал, от ПП ГЕРБ настояваме в законоустановения срок да бъде извършена проверка на данните от журналистически разследвания, според които по времето на правителството на Тройната коалиция експремиерът Сергей Станишев, негови съветници и висши чиновници от МВР са манипулирали процедурата за избора на фирма, която да подмени българските документи за самоличност и значително са завишили цената на поръчката от 16 на 116 милиона евро.
В сигнала, изпратен до прокуратурата, предоставяме публична информация, която е публикувана в следните интернет издания:
В изпратения сигнал до прокуратурата е посочено още, че в информациите са цитирани и данни от журналистически разследвания във в-к „168 часа“. От ПП ГЕРБ очакваме българската прокуратура да провери и изнесените данни, които правят връзка между спечелването на поръчката за подмяна на документите за самоличност от дъщерната фирма на „Сименс“ – Австрия – „Сименс“ – България, съпругата на тогавашния зам.-председател на Групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода, която представлява фирмата-победител и избирането на Сергей Станишев за председател на ПЕС, по предложение на самия Ханес Свобода.
09.05.2013 г.
Пресцентър ПП ГЕРБ

Съобщение



                “Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители от гр. Враца, че поради отстраняване на авария, днес 10.05.2013г  водоподаването ще бъде спряно в частта от кв. „72“ , заключена между улиците „Симеон“, „Христо Ботев“ и  бул. „Васил Кънчов“ от 11:00 до 15:00 часа.



ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/
ДИСПЕЧЕРИ: 0889 316 774


Врачанчета получиха най-дългоочаквания подарък




         С праничен спектакъл, посветен на историята на България и на Враца, децата от ЦДГ „Европейчета” сложиха финала на тържествата по повод 40-годишнината на детската градина. И като на всеки рожден ден цветята и подаръците бяха много. „Преди няколко месеца, при започването на честванията, поех ангажимент, който днес изпълнявам. Уважаема г-жо Ангелова, връчвам Ви разрешение за строеж за въвеждане на енергоспестяващи мерки и съпътстващи мероприятия на детската градина. Това е първата крачка към бъдещото обновяване, което ще направи ЦДГ „Европейчета” по-добро място за децата. Благодаря Ви, че съм част от вашия празник” – с тези думи кметът на Враца инж. Николай Иванов се обърна към директорката на детското заведение Марияна Ангелова. „Това е най-големият и най-дългоочакваният подарък за нас от години. Благодарим!” – каза директорката. Сред гостите на уникалния спектакъл, в който участваха всички деца, бяха бивши директори и учители, родители и приятели на детската градина.

Враца подобрява финансовия си рейтинг



         Община Враца се е изкачила с пет места в класацията на Министерството на финансите за финансова стабилност. Според официалните данни към края на март общината заема 36 място, при 41 към същия период на миналата година.  Оценяването е направено по специална методика за оценка на финансовото състояние на общините. Оценявани са всичките 264 общини в страната. В класацията Враца е успяла да изпревари дори община Козлодуй, която заема 39 място. Враца води по финансова стабилност сред сред областните центрове в Северозапада – община Монтана е на 119 място, а община Видин – на 240-то.  От общините в региона Бяла Слатина е на 192 място, Мездра – на 219, а Борован – на 227.

Даниела Хитова, 
 гл. експерт „Връзки с обществеността”