Бисквитки

сряда, 24 юли 2013 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА

        На 25.07.2013г. в 03.27ч. в РУП Враца е получено съобщение жител от гр.Враца, за това, че за времето от 03.20ч. до 03.25ч. на същата дата НЛ използвайки не затворена балконска врата е извършило кражба на лаптоп „Асус” и сумата от 70 лева от дамска чанта. Нанесената щета е в процес на изясняване.   
            По случая в РУП Враца е образувано ДП.
На 24.07.2013г. в 03.35ч. на тел.112 е получено съобщение жител на гр.Враца, който заявява, че в Ж.К.”Младост” горят два автомобила. При пристигане на място от служители на МВР се установи,че НЛ е запалил л.а Фиат-Пунто собственост на Х. В. от гр.Враца, вследствие на пожара напълно е изгорял автомобила като огъня се е разпространил и върху л.а Мицубиши- Паджеро собственост на Х.В и л.а Крайслер 300М собственост на Р. Н. от гр.Враца, които са частично изгорели.
Щети в процес на изясняване.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.

На 24.07.13г. в 07.45ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение  от жител на  гр.Враца който е заявил, че за времето от 21.00ч. 23.07.2013г. до 07.30ч. на 24.07.2013г. НЛ е увредило като е срязало 4 бр.гуми и счупило 2 бр. панорамни стъкла на ползваният от него  л.а. „Ауди 80”, паркиран на неохраняем паркинг в гр.Враца.
Нанесената щета по данни на собственика е за около 400 лева.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано      На 22.07.2013г. около 00.30ч. , НИ чрез взломяване на прозорец на санитарно помещение-баня прониква в домът на И. Н. живуща в с.Градешница и извършва кражба на домакински вещи.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувана преписка.
От извършените ОИМ се установи, че извършител е В.К. живущ в с.Градешница. Част от вещите предмет на кражба са предадени с протокол за доброволно предаване. 
На  24.07.2013г. в РУП – Враца е образувана преписка във връзка с подадена жалба от жител от  гр. Враца, в която заявява, че за времето от 00.00 часа до 08.30 часа на 24.07.2013г. Н.И. след като е взломил предния метален панел на вратата на стопанисвания от него кафе – автомат е извършил кражба на сумата от около 600 лева. Нанесената щета е в процес на изясняване.
От проведените бързи ОИМ се установи, че извършители на деянието са И. С. от  гр.Враца и  П. Д. от гр. Враца
Парите предмет на престъпление са изхарчени от извършителите.
            На 24.07.2013г. в 17.53ч. в РУП Враца на телефон 112 е получено съобщение, че в с.Баурене водач на автомобил във видимо не трезво състояние управлява камион с бали сено.
            При пристигане на място от служители на  полицията същите установяват, че автомобила е товарен Ивеко и се управлява от Р. А. от гр.Враца. При извършената проверка за употреба на алкохол с Дрегер Алкотест, същия е отчел 3.03 промила алкохол в издишания въздух. На водача е съставен акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП Враца. Лицето не е дало кръв за лабораторна обработка. При извършената проверка на автомобила е установено, че регистрационните табели поставени на автомобила са издадени за друг автомобил.
            По случая в РУП Враца е образувано БП.
            При извършения оглед на местопроизшествието са иззети регистрационните табели на автомобила.

На 24.07.2013г. в УП-Мизия е получено съобщение от жител на  гр.Мизия, че на 22.07.2013г. е установил кражба на велосипед „Мистрал”.
Образувано е ЗМ по описа на РУП-Оряхово.
От проведените ОИМ се установи, че извършител е А. Р. от гр.Мизия.
Велосипеда е върнат на собственика.
На 23.07.2013г. в 09.30ч. в РУП Враца е получено съобщение от гр.Враца, който е заявил, че за времето от 20.00ч. на 22.07.2013г. до 09.30ч. на 23.07.2013г., НИ взломявайки ляво стъкло на л.а. Опел „Корса”, паркиран на неохраняем паркинг ,е извършил кражба на 1 бр. акумулатор марка „БОШ”.
 Нанесена щета по данни на тъжителя 280лв. По случая в РУП Враца е образувано ДП.
На 23.07.2013г. около 14.30ч.в РУП-Оряхово е получен сигнал ,че в землището на гр.Мизия, е намерен син на цвят лек автомобил,с липсващи врати,преден и заден капак,предна и задна броня,без гуми,без регистрационни табели и с механично заличени номера на рама и др.номера за идентификация.Установено е че се касае за лек автомобил марка „БМВ”.Образувано е ДП по описа на РУП-Оряхово. Работата по случая продължава.
На 23.07.2013 г. в 11.00 ч., във връзка с провеждана СПП за противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол на РУП – Роман, е извършено процесуално действие претърсване и изземване в складово помещение /килер/, находящо се на междуетажна площадка на стълбище в гр. Роман, етажна собственост, стопанисвано от Д. Т. Д., жив. в гр. Роман. Д. Т. Д. е отказала да осигури достъп до помещението, като в същото е проникнато принудително. При извършеното претърсване в горепосоченото помещение са намерени и иззети 7 бр. стека с цигари „KING – BLUE”, 1 бр. стек с цигари „PALLADIUM BLUE” и 1 бр. стек с цигари „BESTMAN ORIGINAL BLUE”, съдържащи общо 90 бр. кутии с цигари от горепосочените марки - всички без български акцизен бандерол, изискван по закон.
По случая в РУП – Роман е образувано ДП.

На 23.07.2013г. в РУП Враца е заведено ЗМ по описа на РУП Враца по повод постъпила жалба от И. Д. Й. от гр.Враца – барман в кафе-бар, която заявява, че на 20.07.2013г. НЛ използвайки невниманието й е извършило кражба от бара на сумата от 40 лв. От проведените бързи ОИМ се установи, че извършител на деянието е криминално проявеното за кражби и отнемане на МПС лице М. В. Б. от гр.Враца.
Парите предмет на престъпление са иззети и върнати на собственика. Лицата имащи отношение по случая са разпитани и освободени.
От извършените ПСД и ОИМ по ДП по описа на РУП-Б.Слатина за извършена кражба от складово помещение на фурна за хляб ,ползвана от ЗППОК с.Соколаре на 100 кг. бяло брашно и 15м. ел. кабел за пещ с размери 4х7х1,5 ,отразена в бюлетин №21/21.07.13 г. се установи ,че извършител е Р. П. А. от с.Соколаре,криминално проявен ,осъждан. Кабелът е предаден в пункт за ОЧЦМ в гр.Б.Слатина.
На 23.07.13 г. към 17.57 ч. в гр.Б.Слатина,автопатрул на РУП-Б.Слатина,спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от Х. Й. И. от гр.Б.Слатина .Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест,който е отчел 2.04 промила алкохол в издишания въздух.Издаден е талон за медицинско изследване.
Започнато е бързо полицейско производство.


вторник, 23 юли 2013 г.

СИГНАЛИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ




На 22.07.2013г. в 09.30ч. в УП-Криводол е получен сигнал от М. С. жив.с.Градешница,  който е заявил, че на същата дата около 00.30ч. в с.Градешница, НЛ след използване на заплаха  е отнел от владението и без съгласието на С. А. жив. с.Градешница сумата от около 150 лв.
Намерена информация за лабораторна обработка.
            По случая в РУП-Враца е образувано ДП.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ:
От проведените ОИМ във връзка с постъпила жалба за извършена кражба на  стерео усилвател,тон колона,флаш-памет и зарядно устройство от дом на жител от гр.Мизия, се установи, че извършител на кражбата е А. Р. от гр.Мизия.Част от вещите са предадени с протокол за доброволно предаване от А. Р. и са върнати на собственика.
  
На 22.07.2013 г. към 19.57 ч. в с.Люти дол  авто-патрул на РУП Мездра, спират за проверка  лек автомобил „Фиат-Панда” управляван от  неправоспособния водач Й. А.  от с. Люти дол. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство  Алкотест  „ДРЕГЕР-7410+”, който е отчел 2,03 промила на хиляда алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Водача не е дал кръв за медицинско изследване във ФСМП-Мездра. Съставен е АУАН и е задържан в РУП-Мездра за 24 часа.
 В РУП Мездра е заведено ДП.

На 22.07.2013 г.в 14.30 ч.в гр.Мизия екип на ППД спират за проверка  мотопед нерегистриран собственост и управляван от Л. В. от гр.Мизия, водач кат.”С”, стаж 27 год.От извършената проверка  за алкохол с Алкотест-Дрегер 7510 същият отчете 1.66 промили. Издаден талон за медицинско изследване. Л. В. е отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО:
Данни за станали ПТП
На 22.07.2013г. към 15:30ч. в гр.Враца катастрофира л.а. „Мазда323Ф” собственост и управляван от А. С. от гр.Враца, водач кат.”В”, стаж 2 месеца, като блъска паркираният л.а. „Фолксваген Голф” собственост на К. Д. от гр.Враца, след което напуска мястото на ПТП без да уведоми МВР-КАТ.
Убити и ранени:няма.Щети по МПС:100лв.
Причини:маневра с движение на заден ход от водача с л.а. „Мазда323Ф” и напуска мястото на ПТП.


Ресорите на заместник - областните управители вече са ясни

  Правомощията в ресорите на заместник-областните управители на Враца вече са разпределени. От днес с официална заповед ресорите за които отговаря зам.-областният управител Иван Даков са Туризъм, Екология, Младежки дейности и спорт, Транспорт, Информационни технологии и съобщения, Образование, Интеграция на малцинствата.
   В правомощията на Борислав Банчев са ресорите Здравеопазване, Социални дейности, Културно-историческо наследство и евроинтеграция, Бедствия и аварии, Обществен ред и сигурност, Регионално развитие, Икономика и Земеделие.
   Заместник-областните управители имат право да участват в разработването на стратегии, програми и други актове, както и да участват в работата на междуведомствените комисии като представители на Областна администрация Враца.
   Част от ръководния екип е главният секретар на Областна администрация Враца Слави Димитров. Той е упълномощен да ръководи, координира и контролира дейността на Областна администрация за спазване на нормативните актове и на разпореждането областния управител. Отговаря и за планирането и отчетността при изпълнение на ежегодните цели на администрацията.

Ръководният екип на Областна администрация организира дарителска кампания

Областният управител на Враца инж. Венцислав Василев представи ръководния екип на Областна администрация Враца. На срещата г-н Василев маркира основните приоритети за работа с бизнеса, също и мерките и перспективите към работодателите за насърчаване на заетостта в област Враца.
Губернаторът проведе разговор с бизнесмени, които да се включат в дарителска кампания за младежи – скаути. Представители на средния и малкия бизнес от Враца се отзоваха на благородната инициатива като дариха 1 800 лева, които бяха връчени на Розина Банова, ръководител на скаутски клуб „Сокол – скитник“ във Враца. Средствата са нужни за участие на врачанските скаути в лагер, който ще се проведе в Русия.
От 27 юли до 4 август 2013 г., скаути от Враца ще вземат участие във Всерусийски Национален скаутски лагер „Братството на огньовете“ край Москва. Скаутите от Враца са девет на брой, на възраст от 16 до 18 години. Има представители на училищата СОУ „Никола Войводов“, СОУ „Христо Ботев“, ЕГ „Йоан Екзарх“ и ПМГ „Акад. Иван Ценов“.
„Българският контингент ще бъде представен от 25 скаути от страната. Има деца от Плевен, Попово и София. Българските скаути са със статут на специални гости, което прави изявата ни престижна и отговорна“, заяви Розина Банова. Тя изказа своята благодарност на всички дарители и ръководния екип на Областна администрация Враца, които организираха благородната инициативата.

Стиляна Стоянова PR - Областна администрация - Враца. 

Отписват задължения към държавата възникнали преди 2008 г. с персонален код




Справка в сайта на НАП показва всички задължения
Юлия Грънчарова                

Всеки, който има задължения с изтекла погасителна давност (отпреди 1. 01. 2008 г.), може да поиска да ги отпише с подаването на писмено възражение пред НАП. Възражението може да се подаде лично или да се изпрати по пощата до офиса на НАП по постоянен адрес за физическите лица или по регистрация на юридическите лица.       
Електронна справка в сайта на НАП вече показва всички задължения и плащания на фирми и физически лица. Освен дълговете за данъци и осигурителни вноски, електронната услуга дава достъп и до информация за неплатени глоби и санкции, наложени от различни държавни органи и изпратени за принудително събиране от НАП, допълват от приходното ведомство. Достъпът до информацията става с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП. ПИК се получава веднага, ако заявлението за издаването му е подадено в офиса на НАП по постоянен адрес или адреса на управление за юридически лица.
От НАП предупреждават, че не всички дългове отпреди 1 януари 2008 г. са с изтекла погасителна давност. Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5 годишен давностен срок. Той се брои от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение. В различни случаи давностният срок може да спира или да се прекъсва. Давностният срок се спира например, ако е наложена обезпечителна мярка като запор на банкова сметка на длъжника. С периода на спиране давността се удължава. Давността се прекъсва с издаване на акт за установяване на публично вземане или с предприемането на действие по принудително събиране на дълга. Такива действия може да са например опис на движимо и недвижимо имущество, продажба чрез търг и др. От прекъсването на давността започва да тече нова давност. Независимо от спирането или прекъсването на давността, обаче, с изтичането на 10 годишен давностен срок, се погасяват всички публични задължения, освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.
Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, процедурите за издаване на ПИК и отписване на задължение може да се получи на  информационния телефон на НАП  0700 18 700 на цената на стандартен телефонен разговор.

понеделник, 22 юли 2013 г.

Кмет: „Жителите на квартал „Кулата” нямат повод за притеснение”



            Три основни въпроса, свързани с реализирането на проекта за водния цикъл, поставиха жителите на квартал „Кулата” във Враца при срещата си с кмета на общината инж. Николай Иванов, заместник кметовете инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов, и представители на изпълнителя и инженера по проекта. Първият бе дали се планира ремонт на общинския път между квартала и Враца. Инж. Николай Иванов уточни, че на пътя ще бъде направен текущ ремонт още в края на този месец, независимо, че по проект в началото на 2014 г. се планира да започне изграждането на новия водопровод, който ще минава под трасето на пътя. Ремонтът на общинската пътна мрежа не е започнал, макар изпълнител да бе избран още на 10 май, поради обжалване на процедурата от двама от участниците в нея. Преди седмица Комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, в което се казва, че изборът, който Общината е направила, е законен. Изчаква се да изтече 14-дневният срок за обжалване на това решение, след което, на 29 юли ще бъде подписан договор с изпълнителя. „Правим необходимата подготовка, така че още в деня на подписването на договора да стартират и ремонтните дейности. И първият обект от общинската пътна мрежа, който ще бъде започнат, е между кварталите „Сениче” и „Кулата” – поясни кметът.
Другите два въпроса, свързани с водния цикъл, са за качеството на материалите, с които се извършва засипката на изкопите и качеството на строителството. „Доброто качество на материалите, използвани при засипването, бе доказано многократно с необходимите документи и лабораторни изследвания. Единствено, заради спокойствието на жителите на квартала, инженерът по проекта е взел решение, и обратното засипване ще продължи с друг материал” – уточни инж. Николай Иванов. Кметът бе категоричен, че има какво да се желае относно организацията и по-доброто изпълнение на строителните работи. С тази цел той утре свиква среща с всички, ангажирани със строителството по проекта. „Ясно е и вече мисля стана банално да се повтаря, че при такъв мащабен строителен обект, не може да няма неудобства” – каза кметът. Представителите на изпълнителя на обекта от фирмата „Воден цикъл 2011” поеха ангажимент улиците, по които са правени изкопи, които вече са засипани, да бъдат измити. След края на срещата в салона на местното кметство, кметът, неговият екип и изпълнителите на проекта, обиколиха няколко улици, по които вече е приключило поставянето на новата канализация. „Жителите на квартал Кулата трябва да се радват, че след като приключи проектът, ще бъдат част от град, с необходимата инфраструктура – нова канализация, каквато досега не е имало и много по-качествена питейна вода. Заедно с това ние сме длъжни да положим всички усилия щетите и неудобствата от този вид строителство максимално бързо да бъдат заличени” – обобщи инж. Николай Иванов.

Даниела Хитова,
                                                                                  гл. експерт „Връзки с обществ

С Ъ О Б Щ Е Н И Е



                 “Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че днес, 20.07.2013г, поради отстраняване на авария, водоподаването ще бъде спряно от  9:00  до 14:00 часа в района на          ж.к. „Дъбника”  от  „Оряховско шосе” до църквата в гр. Враца.


ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/
ДИСПЕЧЕРИ: 0889 316 774


ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА



На 21.07.2013г. в 16.50ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от жител на  с.Соколаре която е заявила за извършена кражба  на кабели  от фурна  в с.Соколаре.
От извършената проверка се установи,че  за времето от 20/21.07.2013г.,  НИ след преминаване през не заключена врата на складово  помещение на сграда-фурна за хляб С.Соколаре е извършил кражба на 15м. ел. кабел за пещ с размери 4х7х1,5.                             По случая е започнато ДП.
21.07.2013г. към 23.31ч. гр.Враца път II-15 км.3+000, разклон за ученически комплекс авто-патрул  спират за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф” управляван от Ц. Ц..След извършената проверка на Ц. Ц. с техническо средство “Дрегер Алкотест 7510” същият отчита 2.20 промила на хиляда.На водача е съставен АКТ и издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП-Враца.Същият   е  дал кръвна проба за лабораторно  изследване.
По случая в РУ на МВР-Враца е образувано БП. 
На 22.07.2013г. към 00.11ч. гр.Враца път II-15 км.3+700 с посока на движение гр.Оряхово авто-патрул  спират за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф” управляван от Г. Г.гр.Враца.След извършената проверка на Г. Г. с техническо средство “Дрегер Алкотест 7510” същият отчита 1.30 промила на хиляда.На водача е съставен АКТ и издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП-Враца.Същият не  е  дал кръвна проба за лабораторно  изследване.
По случая в РУ на МВР-Враца е образувано БП. 
 На 21.07.13г. около 01.00ч. на гл.път I-1 Е-79 с посока гр.Враца-гр.Монтана катастрофира л.а.”Мазда”323 управляван от неправоспособният водач И. Д. жив.гр.Криводол като се блъска в паркиран т.а.”Ивеко” .
Убити -няма.Леко ранен е возещият се на предна дясна седалка Ц. Х. жив.гр.Криводол получил охлузни рани по лицето и гърдите обслужен в ЦСМП-Враца и освободен без опасност за живота.
Щети по МПС-500лв.
Причини:Неправоспособност и несъобразена скорост от водача И.Д..
Димитров изпробван за алкохол с техническо средство Дрегер -който е отчел 0,72 промила алкохол.На водача е съставен АУАН по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване като същият не е дал кръв за лабораторна обработка.
На 21.07.13г. около 02.30ч. в гр.Криводол в бетонна ограда на дом катастрофира като се блъска л.а.”Рено Лагуна” управляван от Б. П.жив. с. Градешница водач категория „В” стаж-9месеца.
Убити и ранени-няма.
Щети по МПС-700лв.Извън МПС-500лв.
Причини:Движение с не съобразена скорост в тъмна част на денонощието при остър завой на ляво от водача Б.П..
Водача изпробван за алкохол с Дрегер -пробата отрицателна.
На Петков е съставен АУАН по ЗДвП и издаден протокол за ПТП.

На 21.07.13г. около 01.40ч. в гр.Враца в оградата и стената на кафе на хотел катастрофира като се блъска л.а.”БМВ” управляван от А. И. жив.гр.Враца водач категория „В” стаж-6год.
Убити и ранени-няма.
Щети по МПС-1000лв.Извън МПС-500лв.
Причини:Несъобразена скорост в тъмната част на денонощието при остър завой на дясно водача А.И. губи контрол над автомобила и реализира ПТП.
Водача изпробван за алкохол с Дрегер-пробата отрицателна.
На Илиев е съставен АУАН по ЗДвП и издаден протокол за ПТП .
 На 21.07.13 г. в около 07.15 часа на път III-1304 от с.Търнак в посока гр.Б.Слатина  катастрофира като  се преобръща вляво по посока на движението лек а-л „Опел-Корса”  собственост  и  управляван от неправоспособната И. С.от с.Търнак.
Водача е изпробван за употреба на алкохол с „Дрегер Алкотест 7410+ с фабричен6” който е отчел отрицателен резултат.
Убити няма.
Ранени са  водача И. С.от с.Търнак и пътника возещ се на предна седалка Г. М. от с.Търнак които са настанени в „ХО” при МБАЛ-гр.Б.Слатина  с комоцио /мозъчно сътресение/ под наблюдение, без опасност за живота.
Щети : около  1000 лева
Причини:Губене на контрол в следствие на здравословното състояние от водача И.С.  .