Бисквитки

петък, 16 август 2013 г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е



                 “Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че днес, 16.08.2013г, поради отстраняване на авария, водоподаването ще бъде спряно до 18:00 часа  в района разположен между ул. „Екзарх Йосиф”, ул. „Генерал Леонов”, ул. „Козлодуйски бряг” и бул. „Демокрация”   в гр. Враца.


ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/
ДИСПЕЧЕРИ: 0889 316 774

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА




На 15.08.13г. в 05.00ч. в РУП-Враца е получено съобщение от М. И. М. гр.Враца, който е заявил, че за времето от 01.00ч. до 05.00ч. на 15.08.13г. Н.Л. след като е проникнало през не затворено предно ляво стъкло на л.а Опел Кадет е извършило кражба на неустановена марка акумулаторна батерия. Автомобила е паркиран на неохраняем паркинг.  Нанесената щета по данни на тъжителя е в размер на 150лв. По случая в РУП-Враца е образувано ДП
На 15.08.2013 г.в 05.30 ч.в РУП Оряхово е получено съобщение от С.  И. -инжинер „Алкател”,че в гр.Мизия от кабелни шахти след срязване е извършило кражба на  97 метра телефонен кабел МККБ 4х4х1.2х15х4х1.2,167 метра ТПЖП 150х2х0.5 и 344 метра ТПЖП 100х2х0.5,собственост на „Виваком”.Щети в процес на изясняване.
На 15.08.13 г. в 11.20ч в ОДЧ на РУП-Б.Слатина от тел.112  е получено съобщение от В. Н. Г. от с.Малорад, за извършена кражба на домашни животни от домът му на горепосоченият адрес.
            От извършената проверка  се установи че на 14/15.08.13г. , НИ след проникване през незаключена стопанска постройка  е извършил кражба на 1бр. овца  и 1бр.коза ,собственост на В. Н. Г.  на обща стойност около 250лв.
Образувано е ДП.

На 15.08.13 г. около 10.00ч в ОДЧ на РУП-Б.Слатина е получено съобщение от А. И. М. от с.Малорад, за извършена кражба на 1бр. мъжки кон от домът му.
            От извършената проверка  се установи че на 14/15.08.13г. , НИ след откачване на оградна мрежа  е извършил кражба на 1бр. мъжки кон на стойност около 550лв.
Образувано е ДП.
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
От проведените ИМ по ЗМ по описа на РУП-Враца за извършена кражба на 2 бр. пластмасови бидони с вместимост от 120л, 2бр. бутилки олио от по 1л, и около 100кг. отпадъчно желязо- на обща стойност около 180 лв. станала на 01.08.13г. от частен дом в с.Върбица, собственост на П. И. П. от с.с се установи,че извършител на деянието е криминално проявеното лице за кражби К. Ц. К. с.Върбица.
Вещите обект на кражба са намерени и иззети. К. Ц. К.  се укрива от органите на МВР, обявен за местно издирване. Преписката ще бъде изпратена на РП-Враца с мнение за образуване на ДП.

На 14.08.2013 г.в РУП Оряхово е получена жалба от Р. П. С. от гр.Оряхово, че от пасище е извършена кражба на женско магаре черно на цвят.
От проведените ОИМ се установи,че извършител на кражбата е лицето Г. Й. М. от гр.Оряхово, криминално проявен.Магарето е намерено в домът му и същото е предадено с протокол за доброволно предаване и е върнато на Р. П. С.

            На 15.08.2013 г.в 11.10 ч.служители на РУП-Оряхово в гр.Мизия във фирма  при кражба на  60 кг. килограма метални отпадъци  залавят лицата Ц. Е. Ц.  от с.Гложене -не е криминално проявена,Б.М.Р. от с.Гложене-криминално проявен,Г. Н. П. от с.Гложене- не е криминално проявен.Желязото с разписка е върнато на МОЛ.Образувано ЗМ.

На 15.08.13г. в 05.00ч. в РУП-Враца е получено съобщение от П. Н. Л. гр.Враца, който е заявил,че за времето от 12.00ч. на 14.08.13г. до 05.00ч. на 15.08.13г. Н.Л. след използване на твърд предмет е увредило преден лицев панел на кафе автомат „Зануси-зенит” монтиран в гр.Враца. Нанесената щета по данни на тъжителя е за около 600лв. По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
От проведените заградителни мероприятия от екип на ППД в района на местопроизшествието са задържани лицата Н. М. Т. от гр.Мездра– криминално проявен и Г. П. И. от гр.Враца.
От проведените допълнителни ОИМ е установена съпричастността на лицата към деянието. Същите са разпитани в присъствието на ИДПС и са освободени.

На 15.08.13г. в 05.00ч. в РУП-Враца е получено съобщение от И. В. Х. гр.Враца, който е заявил, че за времето от 20.00ч. на 14.08.13г. до 05.00ч. на 15.08.13г. Н.Л. след сваляне на предно дясно стъкло на л.а Деу Нубира е увредило ел.механизъма на стъклото. Нанесената щета по данни на тъжителя е в размер на 100лв. По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
От проведените заградителни мероприятия от екип на ППД в района на местопроизшествието са задържани лицата Н. С. К. от с.Три Кладенци – криминално проявен,А. С. К. от с.Три Кладенци – криминално проявен и осъждан и Х. М. М. от гр.Враца – криминално непрояве.
От проведените допълнителни ОИМ е установена съпричастността на лицата към деянието. Същите са разпитани в присъствието на ИДПС.
А. С. К. е задържан за срок до 24часа в РУП-Враца.

БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО
Данни за станали ПТП

На 15.08.13 около 10.30 часа на II-13 км.45+300, катастрофира л.а. „Мазда” управляван от Ц. И.Ц. от гр.Враца,  като блъска движещото се пред него ППС с животинска тяга, (кон с каруца) с водач Г. П. П. от с.Борован.
Водачите са изпробвани за употреба  на алкохол с „Дрегер Алкотест” който  е отчел отрицателен резултат и на двамата.
Убити  и ранени няма.
Щети по  МПС и ППС около 500 лева.
Причини :Неправилно изпреварване от страна на водача Ц. И.Ц.

            На 15.08.13 около 19.40 часа в с.Търнава кръстовището, катастрофират като се сблъскват л.а. „Москвич” без рег  табели и данни за собственост  и управляван от неправоспособният С. О. Б. от гр.Б.Слатина и л.а.”Мерцедес Е-320”  , управляван от В. В. К. от с.Търнава.
Водачите са изпробвани за употреба  на алкохол с „Дрегер Алкотест ” който  е отчел отрицателен резултат и на двамата.
Убити  и ранени няма.
Щети по  МПС и ППС около 1500 лева.
Причини :Отнемане на предимство на регулирано с пътни знаци кръстовище  от страна на водача С. О. Б.

четвъртък, 15 август 2013 г.

Успение Богородично

Заместник-кметът на Община Враца г-н Светозар Луканов присъства днес
на църковния празник Успение Богородично в Манастира "Св.Иван Пусти".
В своето приветствие към присъстващите Заместник-кметът Светозар
Луканов сподели, че "...днес на 15 август честваме най-значимия от
християнските празници, посветени на Божията майка - Голяма Богородица.
Празниците като неделима част от историята на всеки народ са свързани с
неговия бит и култура, те дават израз на стремежа и вярата за по-добър
живот. Честити имения ден на именниците и пожела на всички присъстващи да
бъдат здрави и много щастливи!
Нека Богородица да ни пази и закриля, да ни дари с много здраве, благодат и
късмет!
Водосвет и молебен за здраве отслужи отец Сашо на Манастира "Св.Иван Пусти".
На този ден вече пета година кв.Бистрец и кв.Кулата празнуват заедно на
манастира.

Автомоделистите ще карат във Варна


 
В събота и в неделя автомоделния керван се мести в морската ни столица Варна, където ще се проведе третия, последен кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм  за модели с висока проходимост в класовете Бъги. Повече от 30 пилоти от 10 клуба от страната ще мерят сили в класовете  „Бъги 1:8”, „Тръги”, „Монстери”, „Бъги 1:5” и „Електро Бъги”. Пистата е изградена в квартал „Аспарухово”, където в събота от 11 до 18 часа са квалификациите, а в неделя от 10.00 часа са финалите.
Дамян Петров и Кристиян Крумов ще карат за СТМК Враца, а Марио Вутов, Румен Драганов и Екатерина Валериева ще участват от АЕЦ Козлодуй. Победителите ще получат плакети, грамоти и индивидуални награди.                                                     

“Ботев”-Враца излиза за победа срещу “Калиакра”




“Ботев”-Враца излиза за победа срещу временния лидер в “Б” група “Калиакра”-Каварна. Двубоят е от третия кръг на шампионата и ще се играе в събота на стадион “Христо Ботев” във Враца. “Момчетата работиха доста добре през седмицата. Предстоят ни още две тренировки до мача с “Калиакра” и се надявам, че сме готови за срещата. Очаквам да покажем една добра игра и да спечелим двубоя” , коментира старши-треньорът на врачани Ясен Петров. Наставникът уточни, че в състава има проблеми с контузени футболисти.  “Дани Божков по всяка вероятност няма да вземе участие в този двубой. От мача с “Витоша” имаме двама контузени. Това са юношите Пламен Илиев и Юлиан Ненов, като много малка е вероятността някой от тях да попадне в групата. Днес ще преценим какво е състоянието им, но най-вероятно ще разчитаме на други млади футболисти”, уточни Петров. Освен тримата контузени в мача с “Калиакра” няма да играе и Радослав Цонев, който е в Испания с юношеския национален отбор до 19 години.  “Надявам се това да не се окаже проблем. Ние имаме доверие на всички млади футболисти, които работят с нас. Нееднократно в съблекалнята съм казвал, че всеки един от тях трябва да се готви, защото ще  дойде моментът и шанса да започне мач и ще трябва да защитава както своето име, така и представянето на “Ботев”-Враца”, допълни старши- треньорът на врачани. Той съобщи, че е изключително затруднен в определянето на групата за мача. “Всички футболисти работят добре. Нямам забележки относно това как се влагат в тренировъчния процес, но така или иначе четирима младоци трябва да започнат мача. Други трябва да са в резерв и готови евентуално да влязат и да помогнат на отбора. Така се стеснява броят на опитните футболисти, които да попаднат в състава. Изключително съм затруднен в това, кои да отпаднат”, изрази притесненията си Ясен Петров.  Той уточни, че ръководството на “Ботев” е направило всичко необходимо да разузнае отбора на “Калиакра” така, че врачанският тим да постигне победа. “Ако нашият отбор изглежда по начина, по който ние искаме и по начина, по койтосе влагат футболистите по време на тренировките съм убеден, че в събота ще се поздравим с победата”, категоричен е треньорът. Той допълни, че срещу тима от Каварна очаква пълна подкрепа от  публиката.



сряда, 14 август 2013 г.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е


“Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че днес, 14.08.2013г, поради отстраняване на авария, водоподаването ще бъде спряно до 18:00 часа в ж.к. „Дъбника” в района разположен от Църквата до Оряховско шосе  в гр. Враца.


ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/
ДИСПЕЧЕРИ: 0889 316 774