Бисквитки

събота, 14 септември 2013 г.

Открит е врачанският панаир


Бивша възпитаничка стана дарител на детска градина


 Евелина Янинска и съпругът й Веселин Пенев станаха дарители на ЦДГ „Вълшебница” във Враца. Преди години дамата била възпитаничка на детското заведение. Двамата със съпруга й решили да дарят на детската градина 1000 лв., с които да се довърши ремонтът на плувния басейн. Средствата са отделени от най-важното събитие за двамата – сватбата им. Младото семейство лично посетило детската градина и връчило дарението. Екипът на ЦДГ „Вълшебница” и родителите на малчуганите благодарят за благородния жест.

“Ботев”-Враца излиза за победа срещу “Ботев”-Гълъбово


в мач от 6 кръг на първенството в “Б” група. Очакванията ни са за победа. Знаем, че отборът на Гълъбово добре затваря подстъпите към своята врата, доказателство за това са многото равенства, които е постигнал досега. Играят в този си състав вече 3 години. Нашата нагласа обаче, е да спечелим трите точки”, коментира старши-треньорът на врачани Ясен Петров. Освен трайно контузения Пламен Илиев от групата отпадна и Александър Киров. “Киров е с контузия на коляното, но останалите момчета са на линия за мача и се надявам, че останалите футболисти, които попаднат в групата ще успеят да спечелят трите точки”, допълни Петров. Радостната новина от щаба на врачани е, че след контузия в отбора се завръща Петър Альошев, както и Радослав Цонев, който изигра два мача с юношеския национален отбор. “Цонев попада в групата. Той участва в два мача за националния отбор, като дори в едната среща отбеляза победния гол. В последния момент, обаче ще преценяваме дали ще е в стартовия състав”, уточни наставникът. Петров коментира и срещата между кмета Николай Иванов и футболистите от началото на седмицата. “Надявам се, че футболистите са наясно какви са целите ни и какво се очаква от тях. Гледах на видеозапис всичките ни 5 мача и в тези, които загубихме точки съм убеден, че можехме да ги спечелим, защото надигравахме противниците си. Гледах няколко пъти двубоя с “Добруджа” и съм убеден, че можехме рано – рано да спечелим трите точки, но допуснахме едно отпускане, което ни лиши от победа”, завърши Ясен Петров. 


петък, 13 септември 2013 г.

Общо събрание на ПОФК “Ботев”-Враца

Общо събрание на ПОФК “Ботев”-Враца се проведе днес. На заседанието бе приет финансовият отчет на клуба за изминалата 2012 – 2013 спортно-състезателна година и бе обсъден и приет проекто-бюджетът за настоящия сезон. “Дискутирахме и представянето на отбора в първите пет кръга от шампионата. Всички членове на Общото събрание са категорични, че спортно-техническото и треньорското ръководство, както и футболистите в максимално кратки срокове ще намерят пътя за победите”, коментира спортният директор на “Ботев” Валентин Станчев. По повод появилата се информация в национални медии, че футболистите имат да получават по три заплати, както и премиите за победите над “Славия” и “Монтана” и равенството с “Черно море” от миналия сезон, Станчев с усмивка заяви, че на глупави и несериозни публикации не си заслужава да отговаря. “В клуба има доста по-сериозни задачи за решаване, за да си губим времето с тенденциозни публикации”, коментира Станчев.

Спират паркирането на бул. „2 юни” за ден



 
         В събота (14 септември) от 6 до 21 ч. ще бъде забранено паркирането на автомобили на бул. „2 юни” в отсечката между улиците „Екзарх Йосиф” и „Иван Тричков” (т.е. от турската чешма до бензиностанцията на „ОМV”). Спазването на забраната ще се контролира от екипи на КАТ. Умоляват се гражданите, които вече са паркирали там своите автомобили да ги преместят. Причината за временната забрана е асфалтирането на участъка след извършени строително-монтажни дейности по водния цикъл на Враца.

Наградени служители на ОУПБЗН-Враца

Наградите ПИСМЕНА ПОХВАЛА са от комисар Николай Димитров, началник на ОУПБЗН-Враца. Тони Монова  е наградена от гл.комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция Пожарна безопасност  и защита на населението.
Началникът на ОУПБЗН-Враца, комисар Николай Димитров е награден с ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР- II степен. Наградата е министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев

Крими хроника



На 12.09.2013г. в УП”-Дъбника” е получено съобщение, че около 16.00ч. на 11.09.2013г., в землището на с.Косталево  е извършена кражба на 2 камери за видеонаблюдение от станция на мобилен оператор. След бързи ОИМ и ПСД е установено, че извършители на кражбата са лицата: К-П./19г./ и Т.И./14г./ от с.Косталево.
На 23.08.2013г., в РУ”Полиция”-Враца е постъпила жалба от 29-годишен жител на гр.Бяла Слатина, който  заявил, че на 11.08.2013г. на центъра на с.Върбица, непознат мъж му нанесъл побой. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е лицето И.И./22г./ от с.Върбица.
На 01.09.2013г., в РУ”Полиция”-Враца е постъпил сигнал от жител на село Чирен, който заявил, че на 31.08.2013г. в кръчма в селото, непознат мъж му нанесъл побой. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е лицето И.Д./26г./ от гр.Кубрат.
На 12.09.12 г., при проверка в частен дом в  с.Търнава, полицейски служители са открили и иззели 34 кутии цигари без акцизен бандерол.
На 12.09.2013 г.,  от  09.00 ч. до 12.00 ч. и от 15.00 ч. до 17.00 ч.   на територията на  РУП-Б.Слатина е  проведена   СПО  по инициатива на TISPOL.  Проверени са 54 МПС и 86  лица. Констатирани са 55  нарушения,  които са санкционирани по ЗДвП,  съставен  е един акт по  КЗ , 3 акта по ЗБЛД.   
За времето от 06.30 часа до 14.00 часа на 12.09.2013г., на територията на РУП Мездра съвместно със  служители на  Териториално митническо управление – Лом, е проведе СПО с цел: превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС.Съставени са 2 акта  по Закона за акцизите и данъчните складове, 2 акта по ЗДвП, 1 акт по ЗБЛД,   3 фиша по ЗДвП.   Иззети са 18,600 кг. тютюн.
За времето от 10.00ч. до 11.00ч., 15.00ч. до 16.00ч и от 21.00ч до 22.00ч.,  на територията на РУП - Козлодуй е проведена  комплексна СПО по противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал, противодействие на престъпността, опазване на селскостопанска продукция, превоза на живи животни и продукти от животински произход. Констатирани са 3 нарушения, които са санкционирани по ЗДвП.
На 12.09.2013г., в 04:10ч. в РУП-Козлодуй   е получено съобщение, че пред къща на ул. „Ломска” в гр. Козлодуй, горят съхранявани бали от жито  и балур. Огънят  е потушен от служители на РСПАБЗН-Козлодуй. Образувано  е дознание 
         На 12.09.2013 год., в 09:30 ч. в приемната на  МВР в кметството на с.Селановци се е явил 60-годишен жител на гр.Оряхово, който заявил, че в землището на село Селановци, неизвестни лица са нанесли побой на него и 35-годишният му син. След  ОИМ е установено, че извършители на побоя са лицата : И.И./20г./ и М.М./22г./  от  с.Селановц 
На 12.09.2013г.,  на територията на РУП-Роман е проведена СПО с цел: противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал, на територията на РУП-Роман, съвместно със служители на ДГС-Мездра. В  двора на частен дом в гр. роман са намерени дърва за огрев, като същите са без контролна горска марка и превозен билет 
На 12.09.2013г.,  около 20.00часа в РУП-Роман е получен сигнал, че лица секат незаконно дърва в частен имат в землището на  с.Струпец . Изпратеният на мястото полицейски екип е задържал трима мъже от гр.Роман, които  секат  дърва за огрев. 
На 12.09.2013г., в 17.30 ч. в гр.Б.Слатина  катастрофират: товарен автомобил „Фолксваген„ управляван от К.К./49г./ от гр.Б.Слатина, и лек автомобил „Опел”,  собственост на ОД на МВР-Враца.  Ранен е возещият се на предната седалка  младши автоконтрольор при РУП-Б.Слатина. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Образувано  е дознание.
 На 12.09.13г., в 00.44ч. в РУП-Враца е получено съобщение от частна охранителна фирма, че  от офис на фирма  в гр. Враца, бул. „Мито Орозов”, неизвестно лице е извършило кражба на метална каса  в която имало 7980.00 лева. Образувано   е дознание.

 Регионален говорител на МВР:
          /Красимир Василев
                                                                         

четвъртък, 12 септември 2013 г.

Фотоизложба за Израел пристига във Враца

      В понеделник във Враца пристига пътуващата изложба „Истории от Израел”. На 15 пана с фотографии ще бъдат представени теми от съвременния живот в Израел. Изложбата ще бъде подредена в художествената галерия на Регионалния исторически музея. Официалното откриване е в 17.30 ч. , а веднага след него ще започне концертът на известния израелски музикант Амир Гвирцман. Концертът е под наслова „Вдишвания – издишвания” и в него джазменът ще свири на над 20 музикални инструмента.
 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността

13 медала завоюваха състезателите от клуб “Ботев 93”



в Републикански турнир по борба, класически стил. Надпреварата бе за деца и момчета и се проведе в Белене.
Възпитаниците на Юлиян Георгиев, Николай Ценов и Димитър Найденов спечелиха четири златни отличия при децата. На първо място в своите категории се класираха Герган Василев /35 кг./, Георги Валентинов /42 кг./, Кристиян Илиев /53 кг./ и Никола Спасов /59 кг./ В същата възрастова група сребърни медали спечелиха Томислав Илиев /35 кг./ и Николай Ивайлов /38 кг./, а с бронзовите отличия се окичиха Денис Стефанов /38 кг./ и Цветелин Ценов /42 кг./. В надпреварата при момчетата отлично се представи Михаил Велчовски, който спечели шампионската титла при 53-килограмовите. На финала той надигра съотборника си в клуб “Ботев 93” Християн Кременски, който се задоволи със сребърния медал. На трето място в своите категории се класираха Илиян Лазаров /53 кг./, Емилиян Лазаров /59/ и Васил Диленски /59 кг./. Със завоюваните 13 медала врачанският клуб “Ботев 93” завоюва отборната титла в турнира.
Междувременно стана ясно, че в събота – 14 септември във врачанското с. Згориград ще се проведе 4-ото издание на празника на борбата. Заявки за участие в турнира са подали над 80 състезатели от 8 клуба в страната: столичните ЦСКА,  “Левски” и “Славия”, Белене, Ботевград,  Златица, Зверино и “Ботев 93”-Враца. Състезатеелите ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца, момчета и кадети. “Ако има желаещи, ще се проведе и турнир при мъжете. Голямата награда на турнира е овен”, съобщи старши-треньорът на клуб “Ботев 93” Юлиян Георгиев. Надпреварата стартира в 9.00 часа на площад “Тезеро” в с. Згориград.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е



   “Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че днес, 12.09.2013г, поради отстраняване на авария, водоподаването ще бъде спряно от 10:30 часа до 14:00 часа  в зоната между      ул. „Мито Орозов”, ул. „Околчица”, ул. „Братя Миладинови”, ул. „Христо Ботев” и ул. „Васил Кънчов”   в гр. Враца.


ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/
ДИСПЕЧЕРИ: 0889 316 774