Бисквитки

петък, 3 юли 2015 г.

Областният управител бе почетен гост на празник на Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация“.

Областният управител Малина Николова бе почетен гост на традиционния празник на
Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация“. За дванадесети пореден път, гости, служители и ръководство празнуват на открито пред пещера „Леденика“.
Малина Николова, която е Председател на „Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от ВиК ООД – Враца“, поздрави управителя на дружеството Ангел Престойски и неговите служители и им пожела да приемат само успешни проекти.
„Надявам се, че сключването на договора между „Асоциацията по ВиК“ и действащия оператор, в лицето на „ВиК“ ООД - Враца, ще ни даде възможност да работим прозрачно, в пълен синхрон и безпроблемно в осигуряването на висок стандарт на водоснабдителните услуги за населението на областта“ – отбеляза в словото си г-жа Малина Николова.

Тя потвърди доверието си към екипа на дружеството, което е сред най-успешните в страната и пожела на всички служители здраве и много успехи.

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Изяви на СК СПАРТАК ВРАЦА

На 02.07.2015г се изигра полуфиналa по футбол между отборите на РУ Бяла Слатина и ОДМВР Враца и фин
ала между отборите на РУПБЗН Враца и РУ АЕЦ Козлодуй, на помощните игрища  в спортен комплекс „Христо Ботев“. Турнира е организиран по случай професионалния празник на служителите от МВР – 05 юли. По същото време се проведе състезание по плуване на открития плувен басейн и турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет.
Резултати от турнира по футбол:            
                                   Полуфинал:
РУ Бяла Слатина -  ОДМВР Враца  -  резултат  3 на 13:
Финал:
РУПБЗН Враца -  РУ АЕЦ Козлодуй -  резултат  2 на 5:
Класиране: 1. РУ АЕЦ Козлодуй;  2. РДПБЗН Враца;  3. ОДМВР Враца ;  4. РУ Бяла Слатина.
Победителите бяха наградени с купи и грамоти от г-жа Росица Стаменова – експерт от ММС,  г-жа Галя Василев - главен експерт в Община Враца и г-н Иво Манчев – зам. Директор на ОДМВР Враца.
Резултати от турнира по стрелба:           
Индивидуално класиране:
1.      Евгени Христов - ОДМВР Враца; 2. Ивайло Флоров-  РУ АЕЦ - Козлодуй. 3. Николай Милушев – РУ Враца.
Отборно класиране:
1.      ОДМВР Враца, сектор ПИП;  2. РУ АЕЦ – Козлодуй;  3. РУ Бяла Слатина.
Резултати плуване - 50 м. свободен стил:
1.      Момчил Христов - сектор Пътна полиция;  2. Васил Найденов – РСПБЗН  Враца;  3. Светлин Захариев - РУ АЕЦ Козлодуй.
Победителите бяха наградени с купи, грамоти и медали от Катя Василева председател на секция „Стрелба“ и Дамян Петров – секретар на Спортен Клуб „Спартак Враца.
На 03.07.15г. от 09. 30 часа стартира последното мероприятие включено в спортния празник - турнира по тенис на маса, които ще се проведе в сградата на РДПБЗН Враца.



ДО НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БСП „ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ Ул. „ПОЗИТАНО“ № 20 Гр. С О Ф И Я


ОТВОРЕНО      ПИСМО
ОТНОСНО: Предизборното състояние на БСП „ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ в гр. Бяла Слатина
                   УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,
                   На 20.06.2015г. в град Бяла Слатина по инициатива на ветераните в БСП се проведе неформална среща, в която участваха председатели на низови партийни организации, Общинското ръководство на Българския Антифашистки съюз, членове от  младежката организация в БСП, част от Бюрото на БСП и редови членове.
                   Обсъдено бе тревожното предизборно състояние на организацията, разногласията, задкулисните игри и манипулации на Председателя Венцислав Василев и между членовете на Бюрото, голяма част от които са заплетени в това задкулисие. Спорът и неразбирателствата в Бюрото възникнаха първоначално по въпроса за номинации на кандидатите за кмет на общината и общинските съветници в предстоящите избори, а после и по цялостната манипулативна и задкулисна дейност на председателя на БСП, завоалирани в тъмните му лични интереси.
                   Огромния труд, който положихме в продължение на 3 години да градим и създаваме печеливша организация и провеждане на местните избори бе унищожена тотално от Венцислав Василев с активната помощ на председателя на партия ДПС – Мехтин Касъмов. Лично Мехтин Касъмов и Яшар Касъмов привикваха членове по време на последната конференция на БСП и ги притискаха, манипулираха и купуваха да подкрепят кандидатурите на Мая Николова и Венцислав Василев. Всичко това беше направено с цел да се разбие силната организация в лявото пространство и провали подготвяната печеливша кандидатура за общински кмет на Никола Попов. Ние и сега считаме, че Попов е най-подходящата, печеливша, обединяваща и приемлива от електората ни и цялото население кандидатура за общински кмет. Той не е член на БСП, но е с леви разбирания, работи за БСП и произхожда от социалистическо семейство. Има висше образование, работи като секретар на читалището в Бяла Слатина. Уважаван е от гражданството, прекрасен оратор е и има богат организационен опит в областта на културата, образованието и самодейната дейност.
                   След извънредната Общинска  конференция на БСП новоизбраният по много странен, нечестен и манипулативен начин Венцислав Василев не осъществи никаква приемственост от старото ръководство на Валери Борисов и започна да налага решения и действия свързани с негови бивши, настоящи и бъдещи лични интереси, като се огради в Бюрото с бивши отцепници и разколници Петър Димитров и Мая Николова, с които са се договорили да се подкрепят взаимно и им е обещал избираеми места в листата за общински съветници. Преди 12 години те напуснаха БСП и преминаха през няколко партии като НДСВ и в момента Мая Николова има пълномощно и представлява партия „Евророма“ на Цветелин Кънчев. /Прилагаме копие от пълномощното на Евророма/. Както ви е известно вече Василев беше вече кмет един мандат и натрупа изключително много негативи , грешки и нарушения от които извлече много лични облаги. Това бе основната причина БСП да загуби местните избори и ГЕРБ да завземе общината. Сега с неговата неудачна кандидатура се създава опасност от поредната тежка загуба на местните избори и БСП да се доразбие тотално.
                   Тъй като голяма част от партийните организации и членовете и симпатизантите на БСП виждат задкулисните му игри и плетеници на Венцислав Василев то те изразяват твърдо несъгласие с него и не го подкрепят. НИЕ – несъгласните, предлагаме в община Бяла Слатина да бъде приложен врачанският модел на Николай Иванов, който се доказа че е печеливш и доведе до победа на БСП на миналите кметски избори във Враца. Искаме да получим нужната подкрепа от националното ръководство на БСП да изградим Инициативен комитет и издигнем кандидатурата на другаря Никола Попов като независим подкрепен от БСП и коалиция. Ние сме твърдо убедени че БСП ще спечели изборите с него. По-сполучлива и по-печеливша кандидатура друга едва ли може да се намери на този етап.
                   За да се решат спорните въпроси и запази единството в БСП ние предлагаме: Необходима ни е незабавна помощ и съдействие от Националния съвет на БСП. За целта предлагаме да се проведе СРЕЩА на място в Бяла Слатина, на която да се разгледат спорните въпроси. За да се успокоят духовете и се запази единството е необходимо Венцислав да оттегли личната си кандидатура, а другите негови съзаклятници да се да се извадят от листата за съветници. Призоваваме да се подкрепи кандидятурата на Никола Попов.
                   Ако загубим изборите то това ще е изцяло по вина на Венцислав и неговото бюро, те ще носят пълната отговорност за това.
                   Прилагаме: Копие от Пълномощното на Мая Николова да представлява Евророма
 
                        ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В СРЕЩАТА

Депутатът Георги Божинов пита министър Бъчварова

ЧРЕЗ
Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА 43-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ


ДО
Г-ЖА РУМЯНА БЪЧВАРОВА
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
ПО  КОАЛИЦИОННАТА ПОЛИТИКА
И ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ


В Ъ П Р О С

от ГЕОРГИ БОЖИНОВ - народен представител,
ПГ „БСП лява България“


На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям въпрос


ОТНОСНО: умишлено унищожаване на земеделски култури на площ над 3500 дка в землищата на с. Селановци, община Оряхово, и с. Галиче, община Бяла Слатина


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО  МИНИСТЪР,
В края на м. юни 2015 извършено тежко умишлено злодеяние в землищата на с. Селановци и на с. Галиче. На площ повече от 3500 дка, обработвани от кооперация със седалище в с. Селановци, засадена с царевица и слънчоглед, е извършено вандалско деяние. С тежки трактори и пръскачки посевите са обработени умишлено с препарати (хербициди), довело до тяхното практическо унищожаване. Чрез една от националните телевизии това стана достояние на цялото общество. Същото деяние е извършено върху площ  90 дка, обработвана от частен стопанин, в землището на с. Галиче, община Бяла Слатина.
За провеждане на такова скъпоструващо „мероприятие“ са необходими десетки хиляди левове. Направено е професионално, с много техника, откровено арогантно и с чувство на безнаказаност.
Уважаема госпожо Министър, въпросът ми е ще бъдат ли открити извършителите, което според мен никак не е трудно, и ще се оправдае ли тяхното чувство за безнаказаност?




ГЕОРГИ БОЖИНОВ
народен представител

от ПГ „БСП лява България“

Кмет се включи в украсяване на спирки на градския транспорт във Враца

         Кметът на Враца инж. Николай Иванов днес лично се включи в промяната на визията на една от спирките на градския транспорт. Той хвана четката и помогна при оформянето на картината на спирката, която се намира на кръстовището на бул. „Демокрация” и ул. „Екзарх Йосиф”. Преобразяването на спирките е в рамките третия фестивал на улично изкуство „Refresh Vratsa”, организиран от Община Враца.  По време на тазгодишното издание с рисунки изцяло се обновяват пет спирки на обществения транспорт. Сред избраните места са двете спирки на площад „Суми”, на площад „Св. Софроний Врачански” и при магазин „Лидл” до надлеза при КАТ.
Темата, която вдъхновява художниците, тази година е светлината. На спирките вече се появиха образите на Айнщайн, Паисий Хилендарски и Никола Тесла, а също северното сияние, кадър от филма „Аз пея под дъжда” и рисунка с мотото „Спаси земята”.  „Дълго коментирахме каква да е темата тази година и кои да са местата, които ще бъдат обновявани. Фактът, че спирките, които украсихме с рисунки миналата година останаха в същия вид досега, ни накара да продължим в тази посока. Искам да благодаря на врачани, че опазиха всички обновени спирки. Благодаря и на вас, художници, за красотата, която внасяте в ежедневието ни” - каза кметът инж. Николай Иванов по време на обиколката си на местата, където се рисува днес. И тази година в уличния фест се включиха майстори на рисуването със спрей, които са вече добре познати на врачани от предишните два фестивала - Дамян Бумбалов, Жечо Попов, Гълъбин Христов, Румен Димитров, Ганчо Ганчев и врачанинът Явор Венчев. Всички рисунки трябва да бъдат завършени до края на днешния ден.
 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”

НОИ и НАП интегрират системите си за електронно обслужване

      На 30 юни 2015 г. Националният осигурителен институт (НОИ) и Национална агенция за приходите (НАП) подписаха споразумение за взаимодействие при осигуряването на достъп до електронни административни услуги. С документа се регламентира реда и начина за електронна свързаност между двете институции, което ще даде възможност за осъществяване на интеграцията на персоналните кодове на НОИ и НАП. По този начин осигурените лица, които имат 12-цифрен персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, ще могат  да достъпват справочните услуги  и от информационната система на НОИ.
От 1 юли 2015 г. справочната електронна услуга „Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране“ от интернет страницата на НОИ, вече е достъпна и чрез ПИК на НАП. Тя е публикувана в рубрика „Е-услуги“/Справки/ по ЕГН и ПИК на НАП. След потвърждаване на избор за достъп до нея чрез ПИК на НАП, потребителят автоматично се пренасочва към сайта на приходната агенцията. Съгласно установеният ред, лицето  въвежда своя личен идентификатор и ПИК на НАП. След успешна оторизация справката се изпълнява автоматично, като се визуализира на сайта на НОИ.
Предстои списъкът на електронните услуги на НОИ, които да могат да се ползват с ПИК на НАП, да бъде  разширяван. В него ще бъдат включени и други справки, предоставяни на осигурените лица по ЕГН или на осигурителите по ЕИК/БУЛСТ 
Юлия Грънчарова            АТ.




Изиграха се първите срещи на турнира по волейбол и футбол за служители от ОДМВР

Враца организирани от Спортен Клуб „Спартак Враца“, по случай професионалния празник на служителите на МВР – 05 юли.
Турнир по волейбол:
1.       Среща:  ОДМВР Враца срещу РУ Враца   - 3 / 0 гейма;
2.       Среща:  ОДМВР Враца срещу РУ Бяла Слатина  - 3 / 0 гейма;
3.       Среша:   РУ Бяла Слатина срещу РУ Враца - 3 / 1 гейма;
Класиране:
1.място - ОДМВР Враца
2.място - РУ Бяла Слатина
3.място - РУ Враца  
Победителите бяха наградени с купи и грамоти от Илия Ценов председател на секция „Волейбол“ и Дамян Петров – секретар на Спортен Клуб „Спартак Враца“.  
                                               Турнир по футбол:
            В турнира вземат участие  шест отбора, които след жребий  бяха  разделени в две групи.
            А група:  РУ Враца,  РУ АЕЦ Козлодуй и  РУ Бяла Слатина.
            Б група:  РУПБЗН Враца, ОДМВР Враца и РУ Мездра.
                                   Резултати в А група:
РУ Враца - РУ АЕЦ Козлодуй -  резултат  2 на 8;
РУ АЕЦ Козлодуй -  РУ Бяла Слатина -  резултат  13 на 5:
РУ Враца - РУ Бяла Слатина -  резултат  2 на 5:
Резултати в Б група:
ОДМВР Враца - РУПБЗН Враца -  резултат  2 на 5;
РУ Мездра -  РУПБЗН Враца -  резултат  2 на 9:
ОДМВР Враца - РУ Мездра -  резултат  4 на 2:
Полуфинал ще се играе на 02.07.2015г. от 09.30 часа между отборите на РУ Бяла Слатина и ОДМВР Враца а финала от 10.30 часа между отборите на РУПБЗН Враца и РУ АЕЦ Козлодуй, на помощните игрища  в спортен комплекс „Христо Ботев“.
По същото време ще стартират и състезанията  по  стрелба с голямокалибрен пистолет  и плуване.



Уникален гейм фестивал във Враца


Фестивал на компютърните игри и LAN-парти организират във Враца в събота и неделя (4 и 5 юли) Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ и проектът eSports България. Геймъри от Враца, София и цяла Северозападна България ще участват събитието.


В продължение на два дни спортната зала на врачанската природо-математическа гимназия ще се превърне в дом за феновете на едни от най-популярните компютърни игри в света - Dota 2, League of Legends и Counter-Strike: Global Offensive. Повече от 20 мощни геймърски компютъра със специална периферия, осигурени от спонсорите на събитието, ще бъдат инсталирани в залата, за да дадат възможност на до 8 отбора по всяка от игрите да премерят силите си. Титаничният сблъсък на здрави нерви, бързи решения, находчивост и воля за победа ще бъде технологично подкрепен и с убийствено бърз интернет и допълнително електрозахранване. Ще бъде подсигурен и стрийм за събитието, като по този начин то ще се следи на живо от гейм общности в цяла България и в чужбина. Освен за геймърите, участващи в надпреварата за наградите, организаторите са се погрижили и за всички посетители, които ще получат възможността, ако донесат лаптопа си в залата на ПМГ, да не останат просто зрители. Същинското LAN-парти е за тях. Осигурената високоскоростна интернет връзка ще даде възможност на присъстващите в залата да играят помежду си от собствените си машини. Входът на събитието е свободен, а за още подробности може да посетите https://www.facebook.com/events/1110651668951393/ .

вторник, 30 юни 2015 г.

Покана


Областният управител присъства днес на откриване на пречиствателна станция

Областният управител Малина Николова присъства днес на официалното откриване на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на община Мездра. Обектът е реализиран по Проект „Доизграждане на канализационна мрежа и изграждане на ПСОВ-Мездра" на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Специален гост на церемонията по откриването беше и Народният представител инж. Петя Аврамова.
Цялостната реализация на обекта е по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в рамките на приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води".
Проектът, реализиран в рамките на 31 месеци, е на обща стойност близо 19 500 000 лв. О тях  повече от 15 600  000 лв. са средствата от Кохезионния фонд на Европейския съюз,  а    3 900 000 лв. са финансирани от Държавния бюджет на Република България.
Асоцииран партньор  на пречиствателната станция е „Водоснабдяване и канализация – Враца“ ООД.
С реализацията на обекта се подобрява инфраструктурата за отвеждане и третиране на отпадъчни води на територията на община Мездра. Осигурява се намаляване на инфилтрацията в подпочвените води, екологосъобразно пречистване на отпадъчните води и се включва цялото население.
Реализирането на дейностите по инвестиционния проект на община Мездра ще доведе до пълноценно инфраструктурно осигуряване на региона и опазване водните богатства на територията на Община Мездра и целия Дунавски воден басейн, посредством намаляване замърсяването на р. Искър. Изградената качествена базисна инфраструктура намалява нивото на замърсяване на околната среда и ще се отрази на биоразнообразието. По този начин се осъществят и заложените цели на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." и на Националната стратегическа референтна рамка.

Надя Гетова
Връзки с обществеността и протокол

Инж. Петя Аврамова бе официален гост на откриването на пречиствателна станция в Мездра

Народният представител от ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова бе сред официалните гости на тържественото откриване на новоизградената пречиствателна станция в град Мездра.
Проектът е реализиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г.“ и възлиза на стойност от 19,5 млн. лв. Той се състои от  три основни елемента - доизграждане на вътрешната канализационна мрежа, реконструкция и рехабилитация на част от канализационна мрежа в града и изграждане на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води.

Инж. Петя Аврамова заяви, че това е третата пречиствателна станция, която се открива в областта, след тези в Бяла Слатина и Козлодуй. Тя коментира също изпълнението и на друг важен проект, а именно Водния цикъл в областния град. „Най-големият проект за Воден цикъл във Враца така и не се реализира в определените срокове. Очаквам кмета инж. Николай Иванов, който е възложител на проекта, да вземе пример и да предприеме действия, за да завърши успешно този важен за врачани проект“, каза още Аврамова.
Народният представител инж. Петя Аврамова присъства на празничен водосвет в с. Мраморен
С курбан за здраве бе отбелязана 130-та годишнина от изграждането на храм „Свето Възнесение“ във врачанското село Мраморен. Сред официалните гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова и председателя на Общински съвет Враца инж. Борислав Стоев. Аврамова поздрави жителите на селото и отправи своите пожелания, за благоденствие и просперитет. Тя благодари на кмета Страхил Цеков за всеотдайната работа и подари икона с изображението на Богородица, която да закриля жителите на селото.
„Заедно с кмета Страхил Цеков положихме големи усилия, за да осигурим средства, с които да бъде ремонтиран купола на храма и днес се радвам да видя, че проектът е завършен.  Знам със сигурност, че църквата ще продължи да бъде средище на православие и духовност, защото успяхме да я съхраним и завещаем на идните поколения!“, каза още народния представител от ГЕРБ.
Инж. Петя Аврамова  се срещна с граждани
Десетки жители на Враца потърсиха съдействие от народния представител инж. Петя Аврамова по време на нейния приемен ден. Председателят на Национална фондация „Тодор Рачински“ предложи съвместни действия в помощ на организацията, чиято цел е да популяризира делото на бележития български агроном и селекционер. Тодор Рачински е почетен гражданин на Враца, създател на 22 сорта пшеница и автор на множество научни трудове.
Семейство сподели за казус с отрязани ВиК тръби в недвижим имот. Те обясниха, че тръбите са премахнати още през 2007 г. и след многобройни жалби до различни държавни и местни институции, проблемът все още не е разрешен. Инж. Аврамова пое ангажимент да изиска допълнителна информация по случая от съответните органи.
Пострадал от автомобилна катастрофа потърси помощ по юридически казус за неизплатено обезщетение. Народният представител от ГЕРБ уточни, че след като се запознае с необходимата документация по случая, би могла да съдейства за неговото разрешаване.



понеделник, 29 юни 2015 г.

Спортни състезания по пет дисциплини

Спортен Клуб „Спартак Враца“ организира спортни състезания по пет дисциплини, по случай професионалния празник на служителите на МВР – 05 юли. В спортните мероприятия ще вземат участие служители от полицейските управление от област Враца, служители от Министерството на Правосъдието и отбори по покана. Състезанията стартират на 30. 06. 2015г. по следната програма;
1.      Турнир по волейбол – начало в 10.00 часа на 30.06. 2015г. , във волейболната зала находяща се в спортен комплекс „Христо Ботев“.
2.      Турнир по футбол – начало в 10.00 часа на 01. 07. 2015г. , на помощните игрища  находящи се в спортен комплекс „Христо Ботев“. Финали от 09. 00 часа на 02. 07. 2015г.
3.      Турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет – начало в 10.00 часа на 02. 07. 2015г. , на спортното стрелбище  находящо се в спортен комплекс „Христо Ботев“.
4.      Турнир по плуване  – начало в 09.00 часа на 02. 07. 2015г. , на открит плувен басейн  находящ се в спортен комплекс „Христо Ботев“. 
5.      Турнир по тенис на маса – начало в 10.00 часа на 03. 07. 2015г. , в  сградата на ОДПБЗН Враца.

Спортният празник се организира традиционно от Спортен Клуб „Спартак Враца“ и ОП „Спорт и Туризъм“- гр. Враца. Първенците в отделните дисциплини ще бъдат наградени с грамоти и купи, а с медали победителите в  индивидуалните спортове. 

Втори кръг на ДШ по автомоделизъм и GP България Леденика

ПРОТOКОЛ

От проведения Втори кръг на ДШ по автомоделизъм и GP България Леденика

за радиоуправляеми модели в класове БЪГИ, ТРЪГИ и  Електро Бъги
на 26, 27 и 28 юни 2015г в местността „Леденика” - Враца

Т Е Х Н И Ч Е С К И     Р Е З У Л Т А Т И

БЪГИ 1/8
 
Име и фамилия
Отбор
Точки за ДШ
1.
Alain Sarafyan
Турция

2.
Марио Вутов
СТМК - Враца
50
3.
Пламен Петков
Асоц. на моделистите
46
4.
Никола Кръстев
Асоц. на моделистите
42
5.
Борислав Трънчев
Тим Спец RC
38
6.
Стериян Фолев
СТМК-Враца
34
7.
Мартин Мартинов
Асоц. на моделистите
32
8.
Димитър Лесковски
МК Кинетик - Русе
30
9.
Росен Петров
МК Кинетик - Русе
28
10.
Теодор Трънчев
Тим Спец RC-Варна
26
11.
Григор Стоичков
СТМК-Враца
24

Забележка: Резултатите от 1во. до 10то. място са от финал, а11то. място от полу-финал.

ТРЪГИ 1/8
 
Име и фамилия
Отбор
Точки
1.
Теодор Трънчев
Тим Спец RC -Варна
50
2.
Григор Стоичков
СТМК -Враца
46
3.
Славена Трънчева
Тим Спец RC-Варна
42

БЪГИ 1/5
 
Име и фамилия
Отбор
Точки
1.
Marc Kraisig
Германия

2.
Alain Sarafyan
Турция

    3.
Емил Карамфилов
Асоц. на моделистите
50
4.
Дамян Петров
СТМК - Враца
46
5.
Цветелин Борисов
Асоц. на моделистите
42
6.
Сивил Антимов
МК - Варна
38
7.
Кристиян Крумов
СТМК - Враца
34
 8.
Erdal Klavuz
Турция

9.
Светослав Янакиев
МК - Варна
32
10.
Orhan Tekkan
Турция






Електро БЪГИ 1/8
Име и фамилия
Отбор
Точки
1.
Марио Вутов
СТМК - Враца
50
2.
Борислав Трънчев
Тим Спец RC
46
3.
Калин Кокошаров
Асоц. на моделистите
42
4.
Самуил Кулев
СТМК - Враца
38
5.
Александър Димитров
СТМК - Враца
34

Електро БЪГИ 1/10
Име и фамилия
Отбор
Точки
1.
Калоян Кокошаров
Асоц. на моделистите
50
2.
Стойко Нейчев
Модел.Яхт - Пазарджик
46
3.
Самуил Кулев
СТМК - Враца
42
4.
Мирослав Димитров
СТМК - Враца
46
5.
Мартина Кокошарова
Асоц. на моделистите
42