Бисквитки

събота, 5 септември 2015 г.

Поздрав от кмета на Враца



Уважаеми съграждани,
130 години България ревниво пази в своята историческа летопис едно паметно събитие – Съединението! То е апотеоз на възторга и патриотизма на новоосвободения български народ! Сложено е едно голямо начало и страната ни заема своето достойно място в Европа. Тази дата винаги ще напомня на следващите поколения заедно да търсят и постигат общите цели. Защото само единна България е силна!
         Честит 6 септември – 
Денят на Съединението на България!

                                                        инж. Николай Иванов
                                                        кмет на община Враца

Започна плановият годишен ремонт на шести блок



На 5 септември в 2 часа и 55 мин. шести блок на АЕЦ “Козлодуй” беше спрян за планов годишен ремонт.
По време на плановия престой ще бъдат изпълнени необходимите ремонтни работи, профилактика на оборудването и системите на блока, както и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво. Графикът на дейностите включва извършването на подмяна на статора на генератора на 1000-мегаватовата мощност. Мярката е в изпълнение на проектите за повишаване на топлинната мощност на реактора до 104% и за продължаване на срока на експлоатация на блока.
Предвижда се плановият годишен ремонт на шести енергоблок да приключи в края на месец октомври.
Днес, 5 септември, пети блок работи със 100% натоварване на мощността.

Хайка търси кучето, нахапало дете



            По нареждане на Община Враца екип на неправителствената организация „Енимъл хелп” започна издирването на кучето, което нахапа момче в центъра на Враца. Установено е, че кучето е едно от двойка, които са обеззаразени,  обработени и чипирани от неправителствената организация, като досега кучетата не са проявявали агресия. Известен е периметърът, който  те обитават и се очаква залавянето им да стане до часове.
         За да ограничи броят на безстопанствените кучета Община Враца непрекъснато следи за изпълнението на дейностите по Общинската програма за овладяване на популацията им. Програмата включва ветеринарно-медицински услуги и манипулации, извършвани по договор с „Ветеринарни практики 3 D”, които от началото на годината до момента са обработили над 300 безстопанствени кучета. Поради нереализирания проект за изграждането на кучешки приют през 2011 г., Община Враца сключи договор с неправителствената организация „Енимъл хелп”, които осигуряват грижа и лечение на безстопанствени кучета и търсят осиновители от страната и чужбина.

 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”