Бисквитки

събота, 19 септември 2015 г.

БСП –Враца регистрира в ОИК своите кандидати




Документи за регистрация на кандидатите за общински съветници и кметове на кметствата в селата на община Враца внесе на 18 септември Цветелина Дамяновска – председател на Общинския съвет на социалистите във Враца.

В листата за общински съветници фигурират 37 кандидати- членове на БСП и един кандидат от гражданска кота- това е генерал Валери Стаменов.
БСП –Враца издига и 12 кандидати за кметове на села  в общината.
Всички кандидати за общински съветници за мандат 2015-2019 г., както и някои от кандидатите за кметове бяха дошли лично да се регистрират в ОИК за участие в местните избори на 25 октомври 2015 г.

След регистрацията лидерът на червената партия във Враца Цветелина Дамяновска заяви:
„На предстоящите местни избори тръгваме с положителна нагласа. Задачата ни е да  разширяваме влиянието на БСП в общинския съвет, който е важен орган на местното самоуправление. Ще се борим и за повече кметски места в селата от общината.
Но най-много енергия и усилия ще положим за преизбирането на инж. Николай Иванов за втори мандат като кмет на община Враца. Той е независим кандидат за кмет, но основно е подкрепен от социалистическата партия“.


Във Враца се проведе турнир по плажен волейбол




            Турнир по плажен волейбол се проведе днес във Враца. Той е последният от трите състезани, организирани от Община Враца по повод Европейската седмица на спорта. В надпреварата взеха участие пет двойки от местния волейболен клуб „Ботев”. Състезанието премина при добра организация и зрителски интерес. На първо място се класираха Денислава Борисова и Десислава Костова. Втори станаха Вива Руменова и Михаела Бориславова. Присъдени бяха две трети места – за Калина Каменова и Маргарита Въльовска, и за Деница Деянова и Моника Цветкова. Пета в класирането остана двойката Славяна Монкова и Анжелика Христова. На призьорите бяха раздадени купи и материални награди, подаръци имаше и за всички участници. Наградите бяха осигурени от Община Враца.

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”




петък, 18 септември 2015 г.

„ДА ЧЕСТВАМЕ ЗАЕДНО ИНТЕРРЕГ“

            Областен информационен център Враца, като част от националната мрежа от 27 Областни информационни центъра се включи в Кампанията за популяризиране на проектите, реализирани с подкрепата на Програмите за европейско териториално сътрудничество в България – „ДА ЧЕСТВАМЕ ЗАЕДНО ИНТЕРРЕГ“. ИНТЕРРЕГ вече 25 години финансира проекти за трансгранично сътрудничество. Тези проекти сближават хората от различни региони за разрешаване на общи проблеми, които не могат лесно да се управляват в рамките на една държава. С общи знания и ресурси Интеррег подобрява здравеопазването, безопасността, защитата на околната среда, образованието, транспорта, местните икономии и много други. България участва в пет трансгранични, в няколко транснационални програми, както и в такива за междурегионално сътрудничество  За Област Враца бенефициенти за изминалия програмен период са областна администрация Враца, общински администрации, Регионална библиотека Враца, неправителствени организации.
            Кампанията на мрежата ще протече он-лайн в социалната мрежа Фейсбук и чрез открити приемни в различни точки на България в периода 16 – 25 септември. На фейсбук страницата «Да честваме заедно Интеррег – 25 години», всеки може да гласува за проекти реализирани в различни области на страната. Конкурсът ще спечели публикацията събрала най- много подкрепа до 17.00 ч. на 24.09.2015 година. Експертите от ОИЦ Враца ще организират и Открит урок – «25 години Интеррег» в СОУ «Козма Тричков» и мобилен щанд на ул. «Търговска», съответно от 13.30 часа и 10.30 часа на 24 септември.


Заглавията от театралния афиш до края на месеца




ПРОГРАМАТА на ДКТ Враца
19.09.`15 г. – събота в Куклена зала от 10.30 часа
„Червената шапчица” от Шарл Перо

23.09.`15 г. – сряда в Камерна зала от 19 часа
„Вик за любов” от Жозиан Баласко

24.09.`15 г. – четвъртък в Камерна зала от 19 часа
„Още веднъж, ако позволите…” от Мишел Трамбле

25.09.`15 г. – четвъртък в Камерна зала от 19 часа
„Последен квартет” по  Ярон Зилберман

26.09.`15 г. – събота в Куклена зала от 10.30 часа
„Малки куклени истории” от Рада Москова

29.09.`15 г. – вторник в Камерна зала от 19 часа
„Родолюбци” от Радослав Дорич

29.09.`15 г. – сряда в Тетово, Македония от 19 часа
„Бащата” от Аугуст Стриндберг