Бисквитки

събота, 17 октомври 2015 г.

Враца е домакин на ІІІ-я Национален фестивал на Клубовете по активно учителство




Инж.Красимира Георгиева-Изпълняващ правомощията на Кмет на Община Враца откри ІІІ-я национален фестивал на клубовете по активно учителство „ Защо/то съм учител?!”, тя сподели,че „....българската традиция повелява всяко семейство да изучи своите деца, да се стремят към нови знания и върхове в живота си.
Именно вие учителите имате отговорната мисия да ги водите към тези върхове.
В тази своя мисия вие се нуждаете от силна обществена подкрепа,от доверие и уважение.
Община Враца винаги е била коректен партньор в осигуряване на по-добри условия за обучение на младите хора и издигане на авторитета на учителя.
Желая успех на вашия форум и нека силно звучи вашето послание „Защото съм учител! „! „
Тази събота и неделя  във Враца Клубове по активно учителство от цялата страна ще дискутират въпроси за включването на родителите във образователния процес за повишаване на образователния и житейски успех на всяко дете.
         Темата на тази дискусия е избрана, тъй през последните години се наблюдава тенденция на трудности в съвременното семейство по отношение на ролята му да образова и да даде ценостнни ориентири на децата.
         На този форум ще се търсят възможности за информиране и повишаване уменията на родителите да изпълняват по-ефективно ролята си и да се чувстват подкрепени от учителите.
        

За 16-та поредна година Враца е столица на страта градска песен



Днес в препълнената градска концертна зала инж.Красимира Георгиева –Изпълняващ правомощията на Кмет на Община Враца откри Празника на страта градска песен и сподели, че ръководството на Община Враца уважава традициите, а  празникът “Мара Врачанка”  вече стана чудесна традиция.
         Тя благодари на всички участници и на публиката и пожела добро представяне,добро настроение и приятни емоции.
         Вече 16 години подред Община Враца организира Празника на старата градска песен „ Мара Врачанка”.
Тази година участниците са над 500, за първи път пред врачанската публика ще се изявят певци от Русе,  Търговище, Балчик, Кранево, Зверино, Самоков, Ръжево Конаре, Генерал Тошево, Троян, както и нови изпълнители от София и Враца.

петък, 16 октомври 2015 г.

Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун



Снощи във Етнографския музей във Враца Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца отбеляза Международния ден на белия бастун за първи път съвместно с Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици съсспециални образователни потребности-Враца.
Инж.Красимира Георгиева-Изпълняващ правомощията на Кмет на Община Враца се обърна към присъстващите:  
 „...Живеем в общество в което независимо от трудностите, които ни съпътстват всички нас, все повече толерантността и подкрепата дават шанс и възможности на  хората с увредено зрение.
         Вие мили хора, които опознавате и усещате света около вас със сърцето си, оценявате всеки жест на добронамареност и уважение.
         Искам да изразя своето лично уважение към вашата воля да бъдете част от обществото ни и заедно да търсим решенията за преодоляване на проблемите във вашето ежедневие.
         Вярвам,че заедно ще намерим полезното взаимодействие, още веднъж изразявам своето уважение към вас и ви пожелавам здраве и вдъхновяващи мечти!”
      Галина Статкова –Директор на Ресурсен център-Враца сподели,че в днешния ден тези хора напомнят за себе си и призова нашите очи да бъдат тяхната сигурност в днешния ден.
         Хората с увредено зрение си пожелаха да работят съвместно с местната власт за реализиране на инициативи свързани културата и спорта.

         В Териториалната организация на Съюза на слепите във Враца членуват 152 човека.