Бисквитки

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Водоподаването е възстановено

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че аварията на главен водопровод в ж.к.Дъбника е отстранена и водоподаването е възстановено в 15:00часа. Движението на тролеите по линия 4 е възстановено.

сряда, 21 октомври 2015 г.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради отстраняването на възникнала авария на главен водопровод на северния околовръстен път на ж.к.Дъбника, днес 22.10.2015г. водоподаването ще бъде спряно от 12:00ч до 17:00 ч. В тази връзка тролеите, движещи се по линия 4, които изпълняват курсове от центъра към комплекс Дъбника ще се движат по линия 17. Графикът на тролеите от бл.26 в ж.к. Дъбника към центъра остава без промяна.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
ТЕЛ: 080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Републикански турнир по стрелба „КРАКРА-ПЕРНИК“



 Отборът по стрелба на СК „Спартак- Враца  при ОД на МВР – Враца взе участие  в традиционния  Републикански турнир по стрелба „КРАКРА-ПЕРНИК“, който се проведе от 19.10.2015г. до 20.10.2015г. в гр. Перник. Турнирът се организира за четвърти  пореден път в чест на празника на града „Свети Иван Рилски“ и беше открит от областния управител на област Перник г-жа  Ирена Соколова.      
Врачанските полицай от мъжкия отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Йордан Ценов се класираха на призовото трето място сред най-добрите стрелци в страната. Ивайло Флоров след безпрецедентно бърза и точна стрелба спечели медала за второ място в индивидуалната надпревара. Женския отбор на СК“Спартак- Враца“ в състав Катя Василева и Десислава Иванова останаха девети. Първото място при мъжете спечели отбора на ОДМВР-Пазарджик. Шампион в комплексното класиране също стана отбора на ОД на МВР – Пазарджик. В трунира взеха участие 17 отбора  и  85 състезатели .   

понеделник, 19 октомври 2015 г.

Народно читалище в с. Челопек отбеляза своята 85 годишнина.





С много гости, песни, танци и настроение Народно читалище „Огнище 1930” в с. Челопек отбеляза своята 85 годишнина. Празникът се състоя на 18 октомври 2015 год. от 11:30 ч. в салона на читалището.
         „Поздравявам Ви, че в тези трудни времена успявате не само да съхраните, но и да развивате българските традиции и обичаи, да пазите жив огъня на родолюбието, да приобщавате и много млади хора към ценностите на българското читалище. Желая Ви това огнище на българския дух никога да не угасва, да продължава все така напред в годините – с гордост от постигнатото и с нови успехи!” се казва в  поздравителния адрес от името на инж. Красимира Георгиева –изпълняваща правомощията на кмет на Община Враца към читалищните дейци.
         Пред жителите и гостите на с. Челопек беше представена богата програма от изпълнения на тригласния женски хор към  читалището, детския танцов състав „Пламъчета”, танцов състав „Огнище”, както и танците на приятелите на читалището: Танцов състав „30+” от  НЧ „Пробуда 1926” с. Згориград,  танцов състав от НЧ „Фар 1930” с. Паволче, Ансамбъл „Играорец” – София.
         Поздравителни адреси, подаръци и цветя бяха поднесени от НЧ „Развитие” Враца, от приятели и гости на читалището, както и от много читалища от Община Враца.

Поход-събор „Речка” на 30 години



         200 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца се включиха в Общински поход-събор „Речка-2015”, който се проведе в събота, 17-ти октомври. Проявата на Община Враца и ТД „Веслец- Враца”  се организира за 30-ти пореден път и е вече с наложени традиции сред младите туристи. 12-километровият преход не попречи на близо 100-те походници, да се включат в организираните спортно-туристически състезателни  игри.
         Програмата предвиждаше крос, щафетни игри и теглене на въже. 
В кроса за момичета и момчета до VIII клас най-бързи се оказаха Жени Георгиева и Митко Иванов от ОУ „В. Левски”. При по-големите най-добри бяха Биляна Калинина и Георги Нешев от ПТГ „Н. Вапцаров”. При мъжете най-бърз се оказа бившият възпитаник на ПТГ Калоян Каменов, втори остана Симеон Къчовски – учител в СОУ „Н. Войводов”, трети – Николай Григоров – учител в СОУ „Отец Паисий”.
         В туристическата щафета първите места заеха възпитаниците на ОУ „В. Левски” при по-малките и на СОУ „Хр. Ботев” при по –големите ученици. В най-атрактивната дисциплина „теглене на въже” доминираха двата отбора на СОУ „Отец Паисий”.
         Всички призьори получиха грамоти, флагчета и материални награди, осигурени от Община Враца.
         Поход-съборът бе закрит с кръшно българско хоро.