Бисквитки

петък, 4 декември 2015 г.

И врачанските таксиметррови шофьори участваха в Националния протест

Протестът е породено от решението на депутатите, които приеха на второ четене Законопроект за изменение на Закона за автомобилните превози, внесен от Иван Вълков и група народни представители на 19.11.2015 г., предвиждащ удължаване на срока в който водачи могат да извършват таксиметров превоз от името на регистриран превозвач. С поправки между първо и второ четене срокът бе променен и в окончателния текст той е 1 април 2016 г. В този срок всички извършващи таксиметров превоз, и желаещи да продължат дейността си след 1 април, следва да пристъпят към регистрация като превозвачи или да бъдат назначени по трудов договор към регистриран превозвач.

Спряно водоподаване

Във връзка с планирани строително-ремонтни дейности по проекта за Водния цикъл на гр.Враца, днес 04.12.2015г. до 17:00ч водоподаването ще бъде спряно в района между бул."Мито Орозов", бул." Христо Ботев", ул."Г. С. Раковски", бул."Демокрация", бул."Никола Войводов" и бул."Васил Кънчов" .

четвъртък, 3 декември 2015 г.

Покана за премиера



ОБЛАСТНА УПРАВА – ВРАЦА
ОБЩИНА ВРАЦА
ПРОЕКТ „ НЕЗАБРАВИМАТА БЪЛГАРИЯ”
НУ „СВ. СОФРОНИЙ ЕПИСКОП ВРАЧАНСКИ”

Канят гражданите на Враца на премиерата на художествено-документалния филм „Грешникът светец”. Той разказва за живота и делото на един от най-големите български народни будители св. Софроний Врачански.
Премиерата ще се състои на 7 декември 2015 г. от 18 часа в Градската концертна зала.
Вход свободен.

Фискален контрол предотврати опит за фиктивен износ на 8 тона пилешко


  
Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за фиктивен износ на 8 тона замразени пилешки бутчета. При проверка на камион, превозващ пилешкото, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи. Оказало се, че в камиона липсват 8 тона замразени пилешки бутчета на обща стойност 65 800 лв.
Служителите от фискален контрол продължават работата си по  доизясняване на случая, а сигнал за фиктивния износ вече е подаден до компетентните органи на МВР.
Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само „по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци .
От началото на 2015 г. фискалните агенти на НАП са извършили 250 000 проверки на транспортни средства, като на 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени  1300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.
 Юлия Грънчарова      

сряда, 2 декември 2015 г.

“Вестители 2007” връчи традиционните си стипендии



За поредна година СНЦ “Вестители 2007” връчи традиционните си стипендии на деца в неравностойно положение, показали добри успехи в училище или сферата на изкуството. За учебната 2015 – 2106 година фондацията предоставя 13 000 лв на 17 деца от 2 до 12 клас. Церемонията уважи Кмета на Община Враца г-н Калин Каменов, той поздрави организаторите за благородната кауза: „Да помагаш е нещо, което не може да се оцени или разкаже, трябва да се изпита. Благодаря на всички, които го правят!”. Кметът на града подари на децата коледни лакомства и им пожела след време , те да са тези, които помагат на нуждаещите се.