Бисквитки

събота, 13 август 2016 г.

Откриват автобусна линия до стадион „Христо Ботев“



От 15.08.2016 г. Община Враца разкрива нова линия за градски транспорт. Повод за въвеждането на автобусния маршрут е първият домакински мач на ПОФК Ботев /Враца/ за сезон 2016/2017 в професионалния футбол.
Новата линия ще бъде с начална спирка бл. 26 в ж.к. „Дъбника“ и крайна - стадион „Христо Ботев“. Първият автобус до стадиона ще тръгне от бл. 26 в ж.к. „Дъбника“ в 17.00 ч., а следващият в 17.15 ч. В обратна посока, часовете на тръгване ще бъдат – 15 мин. след края на спортното събитие. Маршрутът e по тролейбусна линия №4 до кръстовището на бул. „Демокрация“ и бул. „Екзарх Йосиф“, откъдето ще продължи до стадиона. Цената на билета е 0.60 лв.
Новата линия ще се обслужва от автобуси на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД. Маршрутът ще функционира само при спортни и други мероприятия, провеждащи се в Спортен комплекс „Христо Ботев“. Основна цел за разкриването му е да осигури удобство на гражданите, като създаде възможност за директна връзка на най-големия жилищен комплекс със стадион „Христо Ботев“.
Новата автобусна линия ще носи наименованието №4С. С пуска на маршрута Общинска администрация - Враца за пръв път осигурява градски транспорт до спортния комплекс и стадион „Христо Ботев“.
На 15 август в 18.00 часа отборът на Ботев /Враца/ ще  посрещне тима на Банско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар