Бисквитки

събота, 13 август 2016 г.

Петя Долапчиева: Младите хора са най-ценният капитал за бъдещето на нашия град



 
Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева официално откри концерт-хепънинга по случай Международния ден на младежта, който се проведе в парк „Дъбника“ в града и премина под надслов „Младостта на слънцето“.
„Международният ден на младежта поставя фокус и привлича общественото внимание върху проблемите на младите хора, подкрепата която трябва да получат и акцентира върху разнообразните умения, интереси и стремежи,  които  имат.  Това не е единственият ден, в който оценяваме, че Вие сте нашето богатство и най-ценния капитал за бъдещето на нашия град и държава“, заяви в словото си Петя Долепчиева.
В приветствието си зам.-кметът на Община Враца изказа благодарност към всички младежи за проявената гражданска позиция, отношението към социалните проблеми в обществото и реализираните от тях инициативи. „Дълбоко вярвам, че отговорността към бъдещето на нашия град е мотивът да сте толкова активни и креативни“, допълни зам.-кметът Петя Долапчиева. „Вярвам в нуждата и смисъла да сме Ваши приятели и партньори. Град Враца има нужда от Вас. Вие сте онази част от обществото, която е потенциалът, бъдещето и надеждата за по-добър свят. Желая Ви здраве, благополучие и успехи! Бъдете обединени в идеите си и преследвайте мечтите си! Ние ще подкрепяме Вашите инициативи, ще уважаваме гражданската Ви и обществена активност. Нека създадем средата, в която да живеем - свободни, щастливи, успели и част от един по-справедлив свят, който да сътворим заедно“, каза още в приветствието си зам.-кметът на Община Враца.
Изпълнен с разнообразни инициативи, концерт-хепънингът „Младостта на слънцето“ предизвика интерес сред врачани. Участниците имаха възможността да демонстрират  творческите си умения за рисуване върху платна с акварел в цветовете на лятото, успяха да разменят или подарят книги, учебници, ученически пособия, играчки и др. Предизвикателство за любителите на фотографията бе инициативата на Враца софтуер общество „Пред обектива“, а най-добрите кадри бяха излъчени на голяма видео стена.  
Любителите на танците се включиха в открит урок по Зумба. Четящите млади хора премериха сили в играта „Познай нашата най, най, най…книга?!, организирана от Регионална библиотека „Христо Ботев“. Най-малките участници в хепънинга успяха да се превърнат в приказни герои под четката на аниматорите от Развлекателен парк „Леденика“.
На място младежите получиха информация за  възможностите, които  Европейският съюз дава за учене, работа и живот в страните от ЕС, както и съвет за намиране на подходящо работно място в страната.
В края на празничната вечер, на голямата сцена в парк „Дъбника“, излязоха женската поп група D.VINE, младежите от група LEEVER и творчески формации от Враца.
Хепънингът „Младостта на слънцето“ бе организиран от Младежки дом - Враца съвместно с Община Враца, Регионален инспекторат по образование, Младежки център, Областен информационен център, Търговско-промишлена палата, Регионална библиотека „Христо Ботев”, Враца Софтуер общество, Дирекция Бюро по труда, Център за кариерно развитие, Регионален исторически музей и Български младежки Червен кръст – Враца.




Няма коментари:

Публикуване на коментар