Бисквитки

понеделник, 10 октомври 2016 г.

Община Враца организира Поход – събор „Речка“



На 15.10.2016 г. ще се проведе 31-вото издание на Поход-събор „Речка”. Мероприятието е спортно-туристическа проява, включена в спортната програма на Община Враца.
В него вземат участие всички училища на територията на Общината, както и желаещи граждани. Проявата започва с 12 километров пешеходен преход от Враца до местността „Речка”, която е част от бойния път на четата на Христо Ботев.
След пристигане на походниците, започват различни спортно-туристически прояви и щафетни игри със състезателен характер, както и свободни игри и излети из местността. Всичко приключва с награждаване на призьорите и пожелания за нови срещи.
Целта на мероприятието е да популяризира пешеходният туризъм, да създаде навици за природосъобразен начин на живот, да изведе младите хора извън градската среда и не на последно място, участниците да се докоснат до едно от историческите места, през които е преминал Христо Ботев.

Община Враца се включва в Световния ден на ходенето
Световен ден на ходенето е Национална проява, която се провежда за 24-ти пореден път в цялата страна през месец октомври. По традиция Община Враца се включва в проявата активно, като броя на участниците достига 400-500 при хубаво време.
През тази година събитието във Враца ще се проведе на 22.10.2016 г., като маршрутът, по който ще преминат участниците е: сградата на Община Враца, площад „Христо Ботев”, пресичане на бул. „Втори юни” /посока „Хижата”/, новата велоалея, слизане към пътното платно по поречието на река Лева, сграда на „Гражданска защита”, Природозащитен център „Натура”, „Червения площад”, пресичане на бул. „Втори юни”, Регионален исторически музей, Куртпашовата кула, площад „Христо Ботев” и финалът е пред Община Враца.
В средата на трасето, всеки участник ще получи талон с номер, който ще пусне в урна на финала. Следва теглене на печелившите номера на лотариен принцип. Наградите са осигурени от БАСВ /Българска асоциация спорт за всички/ и Община Враца.
Целта на мероприятието е популяризиране на здравословния начин на живот, чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност - ходенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар