Бисквитки

понеделник, 3 октомври 2016 г.

Калин Каменов бе гост на откриването на новата академична година във филиала на Великотърновския университет във Враца



С  посрещане знамето и националния химн  започна церемонията по тържественото откриване на новата академична година във врачанския филиал на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. 
„Вие имате огромната задача и отговорност да възпитавате децата, които са бъдещото поколение на България и трябва да направите така, да се гордеете с тях.  Бъдете здрави, старателни и не се отказвайте при трудности. Те не трябва да ви демотивират, а да ви нахъсват! На добър час!“. С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов приветства присъстващите студенти, преподаватели, родители и гости на откриването на академичната година 2016/2017 във филиала на Великотърновския университет във Враца.
Сред официалните лица на церемонията бяха също представители на Областна администрация, Регионален инспекторат по образование, директори на учебни и детски заведения. Водосвет за здраве и успешна академична година отслужи отец Димитър Митов.
В момента във Филиала се обучават около 500 студенти в осем специалности: „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Предучилищна педагогика (с английски или френски език)“, „Начална училищна педагогика  (с английски или френски език)“, „Социална педагогика“, „Български език и история“, „История и география“, „Български език и география“, „История и философия“.  Те завършват с образователно-квалификационна степен „бакалавър” след 4-годишен курс на обучение и могат да продължат образованието си в магистърски програми на ВТУ и на други ВУЗ-ове в страната. Тази година първокурсниците във Филиала са над 130.

Няма коментари:

Публикуване на коментар