Бисквитки

събота, 16 януари 2016 г.

Община Враца и всички отговорни за снегопочистването дружества имат пълна готовност да започнат работа по общинската пътна мрежа


Община Враца и всички, отговорни за снегопочистването дружества имат пълна готовност да започнат работа по общинската пътна мрежа. За целта, в различни части на града са разположени 4 снегопочистващи машини, подготвени са и 160 куб. м сол. БКС е подало сигнал за осигуряване на допълнителни машини при необходимост. При натрупването на 5-сантиметрова снежна покривка, работа ще започнат 4 машини, като готовност да се включат имат още 8, собственост на БКС. При необходимост, към работата по снегопочистването на пътната мрежа ще се присъединят още 17 допълнителни машини, собственост на външни фирми, с които БКС е сключило договор. В момента снежната покривка е около 1-2 см. На определени места в града е депонирана сол, което да улесни гражданите при почистването на тротоарите и пространствата пред техните домове и офиси. Работа по снегопочистването на четвъртокласната пътна мрежа започна по 16-те участъка, с 20 машини, като има готовност да се осигурят допълнително.


Обръщение

Уважаеми съграждани,
През следващите дни във Враца се очаква усложнена зимна обстановка.
Призовавам всички жители на града да се включим заедно в снегопочистването.
Нека обединим усилията си и да покажем, че сме единни и можем да се справим с предстоящото предизвикателство на природата. За това, нека всеки да излезе и почисти пред дома си, междублоковото пространство и пред своя офис.
Враца е нашият дом. Вярвам, че можем да се обединим и да го стопанисваме заедно.

Калин Каменов,
Кмет на Община Враца

петък, 15 януари 2016 г.

Спряно водоподаване

Поради възникнала авария от строителни дейности по проекта за водния цикъл на гр.Враца, водоподаването в ж.к.Младост  и Източна промишлена зона ще бъде спряно, днес 15.01.2016г. до отстраняване на аварията.

Съпричастност



Ние, членовете на „Младежко обединение” в  БСП - Враца желаем да окажем съпричастност към семейството и близките на загиналия наш съгражданин, 18-годишен младеж, станал жертва на поредното насилие.
Враца се превърна в „бойно поле”. Настанаха времена на антихуманност, безчовечност. Настоящите събития доказват до каква степен  е обезценен човешкият живот.
Призоваваме органите на реда да предприемат решителни  мерки за преустановяване на престъпните действия.
Нека виновниците да получат заслужено наказание, отговарящо на тяхното деяние!
Те и днес се разхождат свободно из врачанските улици .
Нека не даваме свобода на жестокостта и престъпността!
Нека има справедливост!
                                                                   
                                                                       Председател МО БСП Враца
                                                                       Иван Иванов

четвъртък, 14 януари 2016 г.

България е Враца, но Враца не е България




Какво се оказа от едно събитие, което разбуни цялата страна? Двама бабаити пребиха до смърт 18 годишно момче, което вместо абитуриентски костюм облече дървен.
И снимачите на неговата смърт, не само не му помогнаха, а дори се явиха като свидетели, че едва ли не,  18 годишният Тодор е притрепал Поникчките.
Кой кого е бил и как го е удрял е снимано кадър по кадър. Обаче пред следствието идват съвсем други свидетели.  И  обвинението смята, смъртта на момчето, че е е след лека травма, и то без да  има умишлено нараняване.
Добре, че и София се запали по този казус. Добре, че Цацаров се сети, че е главен прокурор и изпрати седмина да дадат акъл на един врачански.
И колкото да е заменено в последствие обвинението на братята биячи, то гадното  чувство за несправедливост  остава не само в близките на Тодор, не само в съучениците му, но и в цяла България, която се нарече ВРАЦА.
 Веселин Ангелов

Враца вече има своя нешенъл герой



Няма Ботев!
Нарича се бузата. Ама две!
В шоуто на Дългия той бе провъзгласен за  Ангел Пазител на морала във Враца.
Аз съм дълбоко, дълбоко развълнуван от това събитие и предлагам паметникът на Христо Ботев да бъде заместен веднага  от Бореца за свобода и правда   Да се двоят бузите!

Снимка не може да се покаже, защото е много смешна... И космата. Ама как мирише?...Абе задник!

Веселин Ангелов