Бисквитки

петък, 18 март 2016 г.

Калин Каменов: Северозападът предлага на предприемачите възможности за бизнес




            Кметът на Община Враца Калин Каменов откри Лидерски форум „Рестарт за Северозапада: Сътрудничество, регионален маркетинг и лични истории на успеха”, организиран от Института за регионални и международни изследвания (ИРМИ) и Фондация Америка за България днес във Вършец.  В своето изказване Каменов подчерта, че Северозападният регион предлага много възможности за бизнес и предприемачество. „Фактът, че оперативните програми също подкрепят бизнеса показва, че акцент има, въпросът е как ще се възползваме от него”, коментира още Калин Каменов. Той заяви, че човешкият капитал е от изключително значение за развитието на региона, а като възможности в тази посока посочи новите модели на преподаване и акцента върху дуалната форма на обучение, образованието в сферата на компютрите и програмирането.  
„Трябва да мотивираме младите хора да бъдат активни, да правят проекти, да участват в неправителствени огранизации. Много от тях остават в градовете, където получават своето висше образование, но добрите примери, които остават тук, трябва да бъдат показвани по-често”, коментира още кметът на Община Враца.
На събитието присъстваха още евродепутатът Владимир Уручев, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството  Иван Аспарухов, кметът на Община Монтана Златко Живков, председателят на ИРМИ Огнян Минчев, експерти и представители на институции от Северозападния регион.
В обръщението си към присъстващите евродепутатът Владимир Уручев посочи като основни възможности за развитие на региона инвестициите в човешкия капитал, както и новите технологии и иновациите, като алтернатива на тежката индустрия.

Кметът на Община Враца Калин Каменов засади дръвче в двора на Езикова гимназия „Йоан Екзарх“



Кметът на Община Враца Калин Каменов засади дръвче в двора на Езикова гимназия „Йоан Екзарх“ в града . Проявата е част от Седмицата на франкофонията, която се провежда от 14 до 20 март. Кметът на Общината бе посрещнат от директора на учебното заведение Валентина Михайлова, от председателя на Клуб на франкофонията Враца - Емил Пеняшки, преподаватели, ученици.
Кметът на Община Враца връчи диплом на учителя Валерия Славкова за изключителни заслуги при преподаването на френски език, обичаи и традиции в нашия град.

Кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави за празника учениците и преподавателите в ПМГ „Акад. Иван Ценов“



Кметът на Община Враца Калин Каменов и зам.-кметът Петя Долапчиева бяха гости на празничния спектакъл, с който Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Ценов“ в града отбеляза 45 години от създаването си. В препълнената зала на Драматично-кукления театър бивши и настоящи педагози и възпитаници на гимназията се насладиха на концерта, който представиха талантите от елитното училище. 
Кметът Калин Каменов връчи на директора на гимназията Татяна Василева грамота и плакет на Община Враца, с който удостоява ПМГ „Акад. Иван Ценов“ за издигане престижа на образованието в региона и утвърждаване на училището като средище на иновативност и успешни модели.
„Мили ученици, всички знаете, че основните елементи на математиката са събиране и изваждане. По-рядко използвайте изваждането и то за да премахнете лошото, агресията и трудните моменти. Пожелавам Ви повече да прилагате събирането - да събирате приятелства, които съм сигурен, че имате в училище, да събирате награди и постижения, свързани с Враца и с Вашето професионално развитие. Не забравяйте, че когато пораснете имате дълг към това училище. Бъдете горди възпитаници на Природо-математическата гимназия. Честит празник и успех!“. С тези думи Калин Каменов приветства присъстващите на празника.
Сред официалните гости бяха също евродепутатът Владимир Уручев, областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов, началникът на Регионалния инспекторат по образование Галина Евденова, директори на институции и на други училища в града.  



Цветанов в с. Софрониево: Направете последните две крачки към по-доброто бъдеще с номер 2 за Демира Димитрова





ГЕРБ не дели населените места на малки и големи. Изпитваме огромно уважение към всички Вас. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан пред жителите на село Софрониево, община Мизия.  Той присъства на заключителното предизборно мероприятие „На две крачки от доброто“, за да заяви подкрепата си за кандидата на ГЕРБ за кмет на Софрониево Демира Димитрова. Уверен съм, че Демира е правилният избор за кмет на селото и хората трябва да я подкрепят, като изберат номер 2 в бюлетината– това са последните две крачки към по-доброто бъдеще на Софрониево. Демира Димитрова ще бъде успешен кмет на Софрониево, защото е човек, който има стабилно семейство. Тя е живяла тук и днес живее тук с децата си. Тя ще бъде всеки ден с всички вас, ще отговори на вашите нужди. Не се колебайте – в неделя трябва да има висока избирателна активност, трябва да преодолеем страха заедно“, призова хората Цветанов.
За да подкрепят Демира Димитрова в Софрониево бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, кметът на Враца Калин Каменов, общински съветници и кметове. „Присъствието на представителите на местната власт, на българския и на Европейския парламент, е най-голямата гаранция за помощта, която ще получат жителите на селото, ако Демира бъде кмет на Софрониево. Ние ще продължим с тези срещи и след изборите, защото когато поемем управлението, ние се натоварваме с отговорност, а не с привилегия“, подчерта Цветан Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че ГЕРБ е гарант за стабилното управление на страната в тези трудни времена в Европа. „Ние показваме видими резултати в местната власт и в изпълнителната власт. С общите усилия на Европа и премиера Бойко Борисов ще продължим с тази устойчивост, която има в последната година. Трябва да има повече приходи в бюджета, за да има повече възможности и за по-малките населени места, да има повече помощи за хората, изпаднали в необходимост. Хората, живеещи в малките населени места, трябва да знаят, че ГЕРБ работи в полза на обществения интерес“, категоричен бе Цветанов.
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев заяви, че ако Демира Димитрова стане кмет на Софрониево, тя ще бъде част от големия екип на жените в ГЕРБ, които се справят отлично на ръководни постове.
Народният представител Петя Аврамова посочи, че подкрепата на жителите на Софрониево за Демира Димитрова е в синхрон с огромната подкрепа, която получава тя от ГЕРБ.  От своя страна, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Софрониево посочи, че гласувайки разумно, жителите на селото поемат отговорността за бъдещето на селото, на техните деца и внуци. „Нека в неделя бъдем единни в желанието си за промяна с номер 2 в бюлетината“, каза Демира Димитрова.
Кметът на Враца Калин Каменов бе категоричен, че Демира Димитрова ще бъде кмет на Софрониево. „Ще окажем подкрепа на Софрониево, правилният избор е номер 2 за Демира – тя спечели доверието на много хора със своя професионализъм. Уверен съм, че ще се гордеете с избора си“, посочи Каменов.