Бисквитки

събота, 14 май 2016 г.

Стотици жители на Община Враца се включиха в пролетното почистване



Над 600 чувала с отпадъци бяха извозени след проведеното в събота /14.05.16 г./ пролетно почистване, организирано от Община Враца. В инициативата, която започна в 9.30 ч., се включиха над 140 служители от общинска администрация, работещи в общинските предприятия, учебни заведения, граждани, както и жители на населени места от Общината.
Общинските служители бяха разделени на 4 пункта. Кметът на Община Враца Калин Каменов също се включи в кампанията в района на Стадион „Христо Ботев“. Към почистването се присъединиха футболистите на „Ботев“ /Вр/, ветераните от Туристическо дружество „Веслец“, както и над 30 служители от администрацията. На този пункт бяха събрани над 70 чувала с боклук.
Останалите места, които бяха почистени от работещите в Общината, са в обхвата на бившия Химически техникум, пътят към местността „Леденика“ и района на Червения площад.
Над 400 деца, учители и помощен персонал от Начално училище „Иван Вазов“ в града също се включиха в организираното от Община Враца почистване. Над 100 чувала бяха събрани от участниците. Дворът на училището бе почистен, а тревните площи-окосени. Деца и учители оформиха и прилежащите терени около учебното заведение, засадиха цветя и поставиха по дърветата къщички за птици.
В почистването се включиха още служителите от Регионална библиотека „Христо Ботев“, Регионален исторически музей, общинските предприятия, фирми и жители на населени места от Община Враца.

Засаждане на фиданки



Над 150 служители и представители на териториалните звена на централната изпълнителна власт, неправителствените организации и съдебната власт се включиха днес в благородната инициатива по засаждането на сто и четиридесет фиданки по „Ботевата алея“ край с. Баница.
Мероприятието, посветено на юбилейната годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета, е организирано от Областна администрация – Враца.
Засадените фиданки са от вида Пауловния. Те ще израстат на местата на унищожените с времето дървета по алеята на Ботевата слава.
Областна администрация - Враца благодари на всички, които се включиха в съвместната инициатива.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация”ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария,  водоподаването в част от ж.к.”Младост” и Източна промишлена зона ще бъде спряно днес 14.05.2016год. до 15:00ч.
“ВиК”ООД-Враца поднася своите извинения на засегнатите потребители и благодари за проявеното разбиране.
ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ:
ТЕЛ: 092 66 11 19
МОБ.ТЕЛ: 0889 316 774

Кметът на Община Враца Калин Каменов откри паметна плоча на загиналите Ботеви четници на Милин камък



Кметът на Община Враца Калин Каменов откри паметна плоча на загиналите Ботеви четници в боя на връх Милин камък. На паметния знак са изписани имената на над 20 участници от четата на великия революционер, които са намерили смъртта си в кървавото сражение с черкези и башибозуци. Битката при Милин камък е и единствената успешна битка на Ботевата чета срещу Османската войска.
Инициатор за изработването на паметната плоча е Община Враца. Паметният знак е изработен и адаптиран към стария паметник, който се намира на лобното място на четниците.  
Кратка беседа за историческите събития, станали на, връх Милин камък изнесе уредникът от Регионалния исторически музей във Враца Тихомир Машов. Паметната плоча бе осветена  от отец Димитър. 
На официалното откриване присъстваха още зам.-председателят на Общински съвет-Враца Ивайло Христов, общински съветници, кметове на населени места, директорът на Мемориален комплекс „Ботев път“ Росица Кузманова и др.
Възпитаници на учебните заведения от селата Баница и Девене, както и състави от читалищата на селата Чирен, Девене и Мраморен изнесоха програма, която включваше изпълнение на стихотворения, патриотични и народни песни.