Бисквитки

събота, 2 юли 2016 г.

Областен младежки форум



Областен Областен младежки форуммладежки форум се проведе днес във Враца. Той е иницииран от  МГЕРБ Враца и премина под мотото „Посланици на професионалното образование“. Младежите от област Враца раздаваха информационни материали на на ПТГ„Никола Вапцаров“ – Враца, ПГ“Димитраки Хаджитошин“ – Враца и ПГТР – Враца. Целта е  да се популяризират сред завършилите основно образование ученици и техните родители възможностите, които осигуряват за професионално, съчетано с дуално обучение в гимназиален етап, професионалните училища в област Враца. По късно в залата на хотел Хемус във Враца се проведе и срещата на МГЕРБ. Във форума  се включиха младежи от цялата област. Официални гости  бяха Председетеля на Младежки ГЕРБ и народен преставител  Георг  Георгиев,  народните представители от област Враца инж. Петя Аврамова - областен координатор на ГЕРБ и Красен Кръстев, както и общинският ръководител на партията Малина Николова.
„Нашата насока като млади хора трябва да бъде в полза на  професионалното образование, като основа за бъдеща квалификация и реализация на младите хора. Смятам, че в този процес ние, като младежи имаме основна роля и трябва да положим усилия за да утвърдим професионалното образование”, това заяви при откриването на форума Георг Георгиев. Народния представител инж.Петя Аврамова приветства всички участници в инициативата. Тя пожела на младежите ползотворна работа и изрази надежда идеите им да бъдат приложени и на практика.
След провеждането на Младежката инициатива участниците във форума разработиха и собствена стратегия за промотиране и подпомагане на професионалното образование на областно ниво. С нея Младежи ГЕРБ – Враца предложиха на председателя на МГЕРБ мултиплицирането на идеята в цялата страна.



Републиканско първенство по стрелба на МВР.


 Отбора по стрелба на СК „Спартак- Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие  в заключителния етап от Републиканското първенство по стрелба с пистолет за служители на МВР, което се проведе от 28.06.2016г. до 01.07.2016г. в гр. Варна. Организатори на първенството бяха Спортна асоциация на МВР,  ОД на МВР – Варна и Центъра за специализация и професионална подготовка – Варна, на чието стрелбище се проведе първенството.  В републиканското първенство взеха участие 17 отбора мъже, 14 отбора жени и  общо 86 състезатели.

Представителите на СК „Спартак- Враца“  Ивайло Флоров, Николай Милушев и Йордан Ценов се класиране на шесто място в отборното класиране при мъжете.

В индивидуалното класиране при жените Катя Василева за пореден път тази година влезе във финала, но за съжаление остана извън призовата тройка, класирайки се на пето място.

В индивидуалното класиране при мъжете нашия състезател  Ивайло Флоров стана шампион и заслужено спечели златния медал и титлата републикански шампион за 2016г. Във финала той влезе с 23-ти резултат, но на финалната стрелба след безапелационно бърза и точна стрелба не остави никакъв шанс на противниците си. На Ивайло Флоров предстои участие в Балканиада по стрелба за служители на МВР.

  В комплексното класиране купата спечелиха домакините от ОДМВР-Варна, следвани от отборите на ОДМВР-Благоевград и СДВР
 

Следващото състезание на което стрелците на СК „Спартак-Враца“ са организатори е традиционния местен турнир по стрелба с пистолет по случай 05 юли – професионалния празник на служителите от МВР. Турнирът ще се проведе на 07.07.2016г. на стрелбището при спортен комплекс „Христо Ботев“ във Враца.


петък, 1 юли 2016 г.

Малина Николова поздрави ръководството и служителите на „ВиК“ ООД – Враца



Областният управител и Председател на Асоциацията по ВиК  по повод техния празник.
„Особено ми е приятно да Ви поздравя за Малина Николова поздрави днес ръководството и служителите на „ВиК“ ООД – Врацаизключителния професионализъм и отговорността, които влагате ежедневно в работата си, повишавайки качеството и надеждността на водоснабдителните и канализационни услуги и по повод провеждащия се днес за 13-ти път празник на дружеството, предлагащо едни от най-важните услуги за населението на областта!
Този празник се превърна в красива и значима традиция мениджърският екип, заедно със служители, колеги и приятели да отбелязват по подобаващ начин деня на „ВиК“ ООД - Враца.
Като Председател на „Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Враца, бих искала да изкажа своята висока оценка за проявената настойчивост и компетентност при решаване на възникналите казуси в процеса на общата ни дейност.
Добрите резултати вече са налице и те откриват още множество възможности за реализация на целите на реформата във Водния сектор и осигуряването на качествени услуги за населението на област Враца.
„ВиК“ ООД – Враца изпълни цялостно Инвестиционната си програма за 2015 г., като вложените средства в експлоатацията на съоръженията са на стойност 3 547 301 лв.
Целият този ресурс от вложен капитал и усърдна дейност заслужава нашата удовлетвореност и признание.
Пожелавам на прекрасния Ви екип и на Вашите семейства здраве, благополучие, удовлетворение и още много успехи!“ – завърши поздравителното си слово Малина Николова.