Бисквитки

петък, 8 юли 2016 г.

Транспорт до Леденика

Във връзка с провеждането на състезанието по автомоделизъм в местността Леденика, Община Враца, Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/ и Общинско предприятие „Тролейбусен транспорт“ осигуряват превоз за жители и гости на града, които желаят да посетят проявата.
На 9 и 10 юли /събота и неделя/ от 9:00 ч., 11:00 ч., 13:00 ч., 17:00 ч. и 19:00 ч., от спирката на пл. „Македония“ /посока Болницата/ до хижа „Леденика“ ще тръгва 15-местен микробус.
В обратна посока, от хижа „Леденика“ до град Враца, микробусът ще тръгва в 10:00 ч., 12:00 ч., 16:00 ч., 18:00 ч. и 20:00 ч.
Цената на билета за граждани е 2 лв., а за деца до 7-годишна възраст – 1.40 лв. Билети могат да се закупуват от спирката на пл. „Македония“ или от шофьора.
От 8 до 10 юли местността Леденика ще бъде домакин на втори кръг от Държавния шампионат по автомоделни спортове в класове офроуд и „GP LEDENIKA“, включено в календара на европейската федерация EFRA. 
Официалното откриване на проявата ще се състои на 9 юли /събота/ от 19.00 часа.

четвъртък, 7 юли 2016 г.

Спряно водоподаване

Поради възникнала авария, причинена от строителни дейности по проекта за водния цикъл на гр.Враца, водоподаването в района на ж.к. Младост и Источна промишлена зона, ще бъде спряно днес 07.07.2016г. до отстраняване на аварията.

сряда, 6 юли 2016 г.

Калин Каменов посрещна представители на Белгийското посолство



Кметът на Община Враца Калин Каменов посрещна в кабинета си представители на посолството на Кралство Белгия. Каменов запозна своите гости-икономическия и търговски съветник при посолството Ан Дефурни и отговорния ръководител за Белгийски и международни инвестиции Александра Бачева с историята, настоящето и забележителностите на Враца, както и с възможностите за инвестиране. На срещата присъства и зам.-председателят и изпълнителен директор на Търговско-промишлената палата във Враца Илиана Филипова.
Калин Каменов и представители на Посолството се обединиха около идеята в бъдеще да се осъществят контакти за ползотворно бизнес сътрудничество и партньорство. Кметът на Враца представи и инвестиционната програма на Община Враца, в която е заложено изграждането на Технологичен парк, в който могат да се включат и белгийски фирми. В края на срещата Каменов подари на гостите реплика от фиала на Рогозенското съкровище. 
Представителите на посолството на Кралство Белгия във Враца посетиха и Търговско-промишлената палата във Враца, където бяха запознати с дейността на организацията и бе представен бизнес климата в региона. 

Позиция на Димитър Ангелов, изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД



По повод тиражираните в публичното пространство твърдения на независимия депутат Георги Кадиев, че изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” има офшорна фирма и че срещу него е подаден сигнал за корупционни практики, бих желал да представя позицията си:

1. Аз, Димитър Ангелов, не разполагам нито в момента, нито съм разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина.  
Разпространените в медиите копия от документи по никакъв начин не доказват собственост или наличие на участие в собствеността под каквато и да е форма на мое име.
Това може да бъде установено от всеки, който направи съответната проверка.

2. Най-отговорно заявявам като директор на АЕЦ „Козлодуй“ (в периода от септември 2014 г. до юли 2016 г. и в периода 2009 – 2010 г.), че твърденията за корупционни практики в атомната централа не отговарят на истината.
От досега извършваните в Дружеството регулярни проверки от компетентните институции няма нито една с констатации за корупционни практики.
Потвърждавам, че в „АЕЦ Козлодуй” ЕАД стриктно се спазва действащото в Република България законодателство във всички сфери на дейност. Решенията, които се вземат във връзка с възлагането на обществени поръчки, предварително се одобряват от Съвета на директорите на Дружеството и/или от Съвета на директорите на БЕХ ЕАД. Процедурите се провеждат в съответствие със Закона за обществените поръчки, при следване на принципите за публичност и прозрачност, равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна и лоялна конкуренция.
Като човек, чийто трудов път е свързан с българската атомна централа, категорично се противопоставям на опитите да бъде уронен нейният престиж чрез подобни несъответстващи на обективната действителност и без доказателства изказвания.
До последния ден, в който съм изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, а и след това, ще продължа да отстоявам градения с десетилетия заслужено висок авторитет на ядрените енергетици на България и на нашата атомна централа, включително и сред международната професионална общност.

Димитър Ангелов
Изпълнителен директор на
“АЕЦ Козлодуй” ЕАД

понеделник, 4 юли 2016 г.

Калин Каменов: Умишлено е увреден кранът на яз. „Мраморчица“, няма опасност за жителите на околните села



„Недоброжелател се е опитал да демонтира и да разруши изпускателния кран на язовир „Мраморчица“ в село Горно Пещене. Кранът е пренавит и в момента от там изтича вода“. Това заяви кметът на Община Враца Калин Каменов по повод инцидента. Той допълни, че водата се оттича в р. Скът и подчерта, че няма опасност за жителите на съседните села Горно Пещене и Мраморен, но въпреки това водоемът се следи. Експерти на Община Враца и днес извършиха проверка на язовира и установиха, че капацитетът му е пълен на 50 %.
Калин Каменов заяви, че Община Враца е спечелила проект за ремонт на два язовира, който ще се финансира от фонд „Солидарност“. Първата позиция е  за ремонт на конструкцията на язовирната стена и на гасителя на яз. „Желязковец“, с. Баница, чиято стойност е до 122 700 лв., а втората е за ремонт на преливник и гасител на яз. „Мраморчица“, с. Горно Пещене, като финансовите параметри са до 162 400 лв.  
Кметът на Община Враца допълни, че предстои издаване на решение за избор на изпълнител и след изтичане на 10-дневния срок за обжалване, ако не е постъпила жалба, следва сключване на договор.