Бисквитки

събота, 26 ноември 2016 г.

Втори обновен по Националната програма блок откриха във Враца



С водосвет, официално във Враца бе открит вторият саниран блок, реновиран по програма „Обновяване на българските домове 2007 - 2013“, финансирана чрез „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. Сградата се намира на ул. „Любен Каравелов“ № 1 във Враца. Отпуснатите средства за обекта са в размер на 229 208 лв., с ДДС.
„Това е вторият саниран блок, който се открива във Враца, а след Нова година ще бъде завършен и третият. В момента се работи по още 4 блока, до края на годината ще стартират строително-ремонтните работи на още 6, с което обновените сгради ще бъдат общо 13. Благодарение на Вашия добър пример, който давате на нашите съграждани и на екипа от Общината, който направи така, че за една година от последно място, Враца да е на второ място в страната по брой сключени договори със Сдружения, показва, че градът върви напред и в правилната посока.“, каза при откриването Калин Каменов. Той поясни, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна, а е изчерпан финансовият ресурс за тази година. „Надявам се, че предвидените в проектобюджета за 2017 г. средства, в размер на близо 1 милиард лв., за Националната програма ще се гласуват и по този начин ще успее да се помогне на повече сдружения от нашия град да обновят домовете си“, допълни още Каменов. 
Представителят на живущите в блока, Димитър Добрилов благодари на съседите - семейството на Георги и Галя Данчеви, които преди 3 г. са дали идеята да се включат в първата програма, на ръководството на Община Враца - направило всичко възможно проектът да бъде реализиран в рамките на една година, както и на фирмата-изпълнител на строително-монтажните дейности „Иванов-53“ ЕООД  за бързата и качествена работа.
На откриването присъства и областния управител Малина Николова, която изказа своята огромна благодарност на живущите, които със своята гражданска позиция и кураж са дали възможност да се реализира този проект. „За нас е важно хората да бъдат убедени в ефективността на Националната програма -Вие сте доказателство за това“, допълни още Николова.
„Радвам се, че имам възможността да работя по тази прекрасна програма на Правителството, която ще обнови и ще направи много по-красив нашия град.“, каза Иван Иванов, управител на фирмата изпълнител и поясни, че това е начинът България да стане една модерна и европейска държава.
Лентата бе прерязана от кметът Калин Каменов, областният управител Малина Николова и живущите в блока Димитър Добрилов и 7-годишният Кристиян.
На откриването присъстваха представители на фирмата, която упражнява строителния надзор, до въвеждане на обекта в експлоатация – „Мултиплекс Инженеринг“ ЕООД, живущи в сградата, представители на Община Враца. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Владислав.

петък, 25 ноември 2016 г.

ДОЛУ НЬОЙ! ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!

На 28 ноември 2016г./понеделник/, Общинският комитет на ВМРО-Враца и Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО организират митинг-протест срещу позорните клаузи на Ньойския договор.

Начало: 17.00ч. - Паметник на загиналите във войните 1912-1918г. /"Лъвчето"/, гр. Враца.

Каним всички истински патриоти, помнещи миналото и отговорни пред бъдещето, да се включат!

ДОЛУ НЬОЙ! ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!


Кмет инспектира ремонтните дейности на подлезите във Враца



Кметът на Община Враца провери дейностите по обновяване на два от подлезите в града. Калин Каменов посети на място съоръжението за безопасно преминаване при ж.п. гарата във Враца, където ремонтът вече е приключил и подлеза при бул. „Мито Орозов“, който се обновява в момента.
Възстановяването на подлезите включва почистване и изкърпване на стените, подовите настилки и таваните, подмяна на осветлението, отпушване на канализацията, поставяне на нови отводнителни решетки и монтиране общо 16 камери за видеонаблюдение, 4 от които вече са поставени в подлеза при ж.п. гарата във Враца. 8 камери ще бъдат инсталирани в съоръжението за безопасно преминаване при бул. „Мито Орозов“, а още 4 ще бъдат поставени в подлеза при МБАЛ „Христо Ботев“ в града, който също се ремонтира.
Изпълнител на обектите е фирма „Инекс Трейд“ ЕООД. Предвидената в общинския бюджет прогнозна стойност на ремонта на трите съоръжения е 49 000 лв. без ДДС и се очаква дейностите да приключат до края на годината.

Кметът Калин Каменов награди спортист №1 в СУ „Св. Климент Охридски“



Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителя в класацията за 10-те най-добри спортисти на Спортно училище „Св. Климент Охридски“. Тази година призът получи лекоатлетът Пламен Петков, с треньор Ивайло Младенов. На второ място в училищната класация бе състезателят по борба Иван Дамянов, с треньор Димитър Найденов, следван от съотборника си Георги Тодоров.
„Убеден съм, че с вашите постижения, всички вие можете да допринесете за развитието на спорта и да бъдете гордостта на нашата страна. Успехите идват трудно и при онези, които са упорити. Не забравяйте, че трудният път е правилният път“, заяви в приветствието си кметът на Община Враца.  
Калин Каменов пожела на спортистите да се вслушват в съветите на своите треньори. „Уважавайте своите треньори, учители и родители. Благодарение на техните усилия, съм сигурен, че ще станете добри личности, спортисти и по-добри хора. Бъдете здрави и направете, така че когато обличате екипа на своя отбор всички да се гордеят с Вас“, допълни кметът на Община Враца.
Церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе в сградата на учебното заведение. В почетната класация, на четвърто място се нареди състезателят по стрелба Кирил Георгиев, следван от Михаела Миткова /лека атлетика/, Анита Нинкова /стрелба/, Мариян Маринов /борба/, Мартин Николов /стрелба/, Георги Валентинов /борба/ и Ивайло Петров /борба/.
Призовете бяха връчени от директора на образователната институция Даниела Велкова, с пожелание за нови успехи.