Бисквитки

четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Щандът на Община Враца е сред най-атрактивните на Международната туристическа борса в София



„Уникална визия има щандът на Община Враца. На Международната туристическа борса Вие популяризирате както Вашия град, така и цялата страна. Туризмът трябва да се превърне в национална кауза, защото оказва силно въздействие върху останалите сектори от икономиката“, каза министърът на туризма Стела Балтова при посещението си на щанда на Враца, която бе придружавана и от зам.-министъра Ирена Георгиева. Официалните гости бяха посрещнати от кмета Калин Каменов, който представи акцента на тазгодишното участие на града в туристическата борса - 30 години от създаването на Етнографско – възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански”.
„Щандът на Община Враца е най-посещаваният. Изключително впечатление на посетителите прави репликата на файтона кабриолет, измайсторен от прочутия врачански фабрикант Мито Орозов. Всеки може да се качи на него и да си направи снимка за спомен“, подчерта кметът. От атракцията се възползва и министърът на туризма Стела Балтова, която също се фотографира седнала във файтона. На гостите бяха представени вината с марка „Врачанска теменуга” и мармалад „Детски спомен”, произвеждан в село Паволче от шипки, набрани във Врачанския балкан.
Още в първия ден десетки посетители на щанда на Община Враца се снимаха с файтона и с експертите от администрацията, облечени с възрожденски тоалети, имаха възможността да си направят и селфи с рамка с герба на града, както и да дегустират представените вина и ракия „Врачанска теменуга“.
         В петък програмата на врачанския щанд предвижда участие на експерти от дирекция Природен парк „Врачански Балкан”. Те по атрактивен начин ще представят ателие „Белоглав лешояд”, което включва викторина, разнообразни игри за малки и големи и селфи с фигура на рядката граблива птица, обитаваща район във Врачанския балкан.
По време на борсата Министерството показа и втория етап на проекта EDEN (Най-добри европейски дестинации), в който е включен клип и за културно-историческите забележителности във Враца.
34-тото издание на най-мащабното туристическо изложение в България - Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ се провежда от 15 до 17 февруари 2017 г. в столичния Интер Експо център под патронажа на Министерството на туризма. Над 350 туристически компании от над 20 страни демонстрираха актуални оферти за пътешествия и почивка. За първи път в събитието се включват туроператори от Грузия, Малдивите, Албания. Със самостоятелни щандове се представят и повече от 40 български общини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар