Бисквитки

вторник, 25 април 2017 г.

Враца е домакин на състезанието по откриване на скритите течове, организирано от БАВ



Българската асоциация по водите (БАВ), с председател инж. Иван Иванов, за пета поредна година организира единственото по рода си Професионално състезание по откриване на скрити течове. Събитието предстои да се проведе в град Враца на 26 април 2017г. То се осъществява със специалното съдействие на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца (победител в надпреварата за 2016 г.), с управител Ангел Престойски. На събитието ще присъстват представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, областният управител на област Враца Момчил Младенов, кметът на община Враца Калин Каменов.

Официалната церемония по награждаване на победителите в състезанието ще започне в 18:00 часа, в хотел „Хемус“ – Враца. Отличените екипи ще си тръгнат с КУПАТА на БАВ за 2017 г., за първо, второ и трето място, и с награди от „МЕГЕР България“.

Програмата предвижда, от 15:00 до 18:00 часа, специализирани демонстрации и презентации на доказаните фирми в областта на водното строителство и технологиите: „Райкомерс Конструкшън“, „МЦ-Баухеми“, „Хобас България“, „Пайплайф България“, Utilis, „ДМ Арматурен“.

Локализирането и отстраняването на скрити течове във водопроводната система е дейност, която изисква професионални умения и съвременна техника. Причините за теч могат да бъдат спукване, прекъсване, износване или повреда на тръби и щрангове. Професионалното състезание, организирано от БАВ, събира техническите екипи на ВиК дружества от страната, в търсенето на скрити течове, посредством апаратура. Участъкът е предварително обследван и определен от експертна комисия като се обявява пред всеки един екип непосредствено преди участието му. Крайното оценяване на работата зависи от местоположението на откритата първа авария, от броя на намерените проблемни точки и от времето за обследване на терена.




Няма коментари:

Публикуване на коментар