Бисквитки

четвъртък, 21 септември 2017 г.

Зам.-кметът Мария Попова прие гости от 12 държави


 
            Зам.-кметът на Община Враца Мария Попова посрещна гости от 12 държави, които участват в проект „Изкуства и традиции – насърчаване на информираността за културните традиции в съвременните условия“. Делегацията включва 13 учебни заведения от Европа, които са партньори на врачанската детска градина „Българче“. Държавите от проекта са – България, Великобритания, Гърция, Турция, Румъния, Естония, Литва, Франция, Италия, Испания, Швеция, Полша.
            Директорът на ДГ „Българче“ Калина Дуранкева представи гостите и целите на проекта. Чрез реализирането му ще се  насърчават познанията на децата, учениците и студентите за ценностите на местните, национални и европейски традиции и култура чрез използването на различните видове изкуства в цялата учебна програма.
            Пред присъстващите, Мария Попова представи  природните и културно-историческите забележителности на Враца. В края на срещата зам.-кметът на общината подари на всички фотоси с паметника на Христо Ботев, както и рекламни материали със забележителностите на града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар