Бисквитки

петък, 6 октомври 2017 г.

Кметът Калин Каменов, зам.-министърът Моника Панайотова и евродепутатът Владимир Уручев участваха в граждански диалог



            Кметът Калин Каменов, зам.-министърът на Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Моника Панайотова и евродепутатът Владимир Уручев участваха в граждански диалог на тема: „България във фокуса на европейското внимание през 2018 г.“. Срещата се организира от Европейски център Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца /ТПП/, в партньорство с Информационния офис на евродепутата Владимир Уручев и Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г.
Събитието е част от Регионалните срещи на тема „Да комуникираме Европа в партньорство” с медиите и гражданите. Форумът бе открит от изпълнителния директор на ТПП - Враца Илиана Филипова. По време на срещата, присъстващите бяха запознати с работата и дейността на Председателството на Съвета на Европейския съюз и защо е важно за нас.
Заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, отговарящ за връзките с Европейския парламент Моника Панайотова заяви, че приоритетите на Българското председателство ще бъдат младите хора и заяви, че всеки, със своята активност, подкрепа, потенциал и ангажираност може да допринесе за успеха на Българското председателство.
Темата, която бе разисквана от Владимир Уручев бе важността на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в контекста на речта на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за състоянието на Съюза през 2017 и визията за развитието на Европейския съюз до 2025 г. пред членовете на Европейския парламент.
В дискусиите се включиха представители на институции, бизнеса, младежи, граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар