Бисквитки

събота, 2 декември 2017 г.

300 тона фрезован асфалт и трошен камък са предоставени на село Баница за подобряване на пътната инфраструктура през 2017 г.



180 тона фрезован асфалт, 120 тона трошен камък и 21 куб. бетон са предоставени през 2017 г. за подобряване на пътната инфраструктура в село Баница. Това каза кметът Калин Каменов на проведената среща с жителите на селото, която се проведе в читалище „Светлина”. Той посочи още, че през тази година със средства, отпуснати от Министерството на образованието е подменен отоплителният котел и е извършен ремонт на ВиК инсталацията на ОУ „Христо Ботев” в селото. Предоставената финансова помощ е в размер на 32 991 лв. През 2017 г. е оцифрен и планът за регулация на населеното място.
Каменов информира още, че тази година са предвидени и 14 000 лв. за подмяна на плочките на площада в центъра на селото.
В рамките на срещата бяха засегнати теми, свързани с пътната инфраструктура, отдаване под наем на басейна, който се намира в селото, тъй като в момента обектът пустее и се руши. Хората посочиха още, че в населеното място няма изградена канализация, отпадните води отиват в реката, което е и предпоставка за екологични проблеми.
Жителите на Баница споделиха и необходимостта от поставянето на спирки в селото или ремонт на настоящите, които са в лошо състояние. Изграждането на детски площадки бе друга тема, която бе засегната на изнесената приемна на кмета Каменов. Поддържането на гробищния парк и пътя до него също бе разисквано на срещата.
Всички поставени теми бяха чути и от кмета на селото Любен Нинов, който се ангажира своевременно да уведомява общинската управа за належащите проблеми.
„Трябва да се подобри комуникацията между кмета на селото и хората. Това е правилният начинът, заедно да стопанисвате селото.”, каза още Калин Каменов и допълни, че ще се търси решение за всеки от поставените въпроси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар