Бисквитки

петък, 16 февруари 2018 г.

Община Враца ще изгради две нови социални услуги за над 750 000 лева


Кметът Калин Каменов подписа договор за изграждане на две нови социални услуги по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Стойността на финансирането по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ е 751 499, 99 лв.
Средствата ще бъдат инвестирани за изграждане на Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните близки, както и Център за обществена подкрепа.
Основна цел на проекта е осигуряване на ефективна социална инфраструктура, предназначена за предоставяне на нов вид услуги за подкрепа в общността и в семейната среда, които да заменят институционалния модел на грижа за деца с грижа близка до семейната среда в общността.
Това е вторият договор за изграждане на социални услуги, подписан от Община Враца. В началото на 2018г. бяха отпуснати средства в размер на над 815 000 лв. за изграждане на Преходно жилище за деца, Наблюдавано жилище, както и Център за настаняване от семеен тип  за деца.
По този начин Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска на Община Враца 100% безвъзмездна финансова помощ, в размер на 1 566 549, 66 лв., за изграждането на общо 5 социални слуги на територията на общината.


Няма коментари:

Публикуване на коментар