Бисквитки

сряда, 14 февруари 2018 г.

Община Враца организира кръгли маси по социален проект


Кръгла маса на тема „Как да подготвим документи за кандидатстване за работа?“ се проведе във Враца. Организатор на проявата бе Община Враца и форумът е част от проект „Създаване на център за интегрирани комплексни социални услуги за хора с увреждания и техните семейства“, процедура „Активно включване“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 - 2020. Целта на проекта е подобряване на достъпа до услуги за кариерно развитие, възстановяване на трудовата активност на семейства с деца (включително с увреждания) и предоставяне на възможност за връщане на пазара на труда на лица, които полагат грижи  за близки с увреждания.
По проекта ще бъдат организирани 12 кръгли маси, в които безработни лица, обгрижващи свои близки с увреждания ще бъдат обучени и мотивирани да бъдат активни при търсене и започване на работа. Първата кръгла маса бе проведена в края м. януари и бе на тема „Правото да работим – основно човешко право“.
          До края на месец февруари предстои да бъдат проведени още две кръгли маси. На 19.02.2018 темата на дискусията ще бъде „Мотивирай се, за да успееш – мотивационно писмо“. Участниците ще се запознаят с правилата и съдържанието на изработване на индивидуално мотивационно писмо, възможности за обучение,  права и задължения преди започване на квалификационен курс и попълване на заявления за участие в обучение. На 26.02.2018 г. ще бъде обсъдена темата „Бъдещият ни работодател – първа среща“. Лекторите ще подготвят участниците за представянето им пред бъдещ работодател – проучване на фирмата/държавната институция, предлагаща свободно работно място, проучване на позицията, значението при избора на облекло и др. Кръглите маси ще се провеждат от 10:00 ч., в Конферентната зала на хотел „Мира“. Община Враца кани всички лица, които полагат грижа за хора с увреждания и членове на техните семейства да вземат участие в събитието.
Желаещите да се включат в кръглите маси могат да заявят предварително участието си в Центъра за интегрирани комплексни социални услуги за хора с увреждания и техните семейства, с административен адрес: гр. Враца, ул. „Кокиче“ №14 и в Община Враца, ст. 96 или на email: ciksuhuts_vr@abv.bg.
Следващите информационни маси ще се проведат през месеците март, април и май 2018 г. по предварително изготвен график.

Няма коментари:

Публикуване на коментар